Site icon Dijital Tekerlek

Yeni agresif fransız DS 4 rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor

Yeni agresif fransız DS 4 rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor 39

Markanın serisindeki üçüncü model, Fransız stilini ve en son teknolojiyi birinci sınıf hatchback sektörüne getirmeyi hedefliyor

Çok göz alıcı görünüyor!

Tamamen yeni DS 4 – dördüncü bağımsız model DS, Fransız markanın 2015’te Citroen’den ayrılmasından bu yana piyasaya sürüldü. Bununla birlikte, önceki DS 4, son Citroen C4’e dayanan bir VW Golf rakip aile hatchback iken, bu Yeni nesil model, çekiciliğini genişletmek amacıyla bir crossover’a dönüştü. Yani bir tür T-Roc benzeri bir araç ile karşı karşıyayız

DS, citroen’in kuzeni olan bir marka ve tasarımları da birbirine çok benzer ancak DS daha lüks ve kaliteli bir sürüş sağlıyor. Açıkcası daha önceden de bir DS bayiisinde baktığım otomobillerden ilham alarak şunu söyleyebilirim ki, bir citroen hayranı değilseniz DS çok daha çekici bir marka olabilir. yeni modeliyle DS hatchback- SUV arası bir tasarım tercih etmiş ve bu noktada Mercedes- benz GLA, T-roc ve BMW-1 serisi gibi otomobillerle rekabet edecek.

İçi de aynı dışı gibi, Mükemmel!

Stil, bu stratejinin anahtarıdır. Cesur çift gün ışığı yanan farlar ve matris, LED farlar (tüm donanımlarda standart) ön kısma hakim olurken, ön uç, DS’nin amiral gemisi modeli DS 7 Crossback’ten birkaç stil ipucu ödünç alıyor; yan görünümde çarpıcı kırışıklıklar ve 20 inçlik tekerlekler bulunuyor. DS, bagaj kapağının dar arka lambalarla buluşmak için daldığı otomobilin arkasındaki coupe tarzı çizgileri vurgulamaya hevesli. 4’ün üstün hissini artırmak isteyen DS’nin bir işaretinde metalik boya aynı şekilde standart olan özelliklerden biri. DS 4, 4.440 mm uzunluğunda, 1.830 mm genişliğinde ve 1.470 mm yüksekliğinde – bu da onu Ford Focus’tan biraz daha uzun ve daha geniş yapıyor.

Lüks markalarda bile göremediğimiz donanımlar mevcut

Teknolojik öne çıkan özellikler arasında 2. seviye yarı otonom sürüş, Aktif Tarama Süspansiyonu (DS 7 Crossback’te de görmüştük) ve tam navigasyon talimatlarından hangi şarkının çaldığına kadar her şeyi gösteren ayrıntılı bir baş üstü ekranı var. DS 4, sürücünün zihinsel yükünü azaltmak için tasarlanmış bir “Dijital Kusursuz Kokpit” e sahip. Gerçekten de kusursuz! Orta gösterge panelinde iki ekran var – alttaki DS Smart Touch, üst dokunmatik ekranı kontrol eder; ikincisi, cep telefonundaki işlevleri taklit etmek için tasarlanmış DS Iris adlı bir sistemi çalıştırıyor.

Aktif Tarama Süspansiyonu, 5m ile 25m arasındaki mesafeyi tarar ve ihtiyaç duyulan şeye bağlı olarak süspansiyonu daha sert veya daha yumuşak hale getirerek değiştirir. Ayrıca gece görüşü de sunuluyor. Cross, alt gövde ve tavan rayları etrafında daha görünür siyah plastik korumaya sahiptir. Bununla birlikte, kaygan yüzey çekiş kontrolü ve yokuş iniş kontrolü var bu yüzden, asfaltın biraz dışında dolambaçlı bir şekilde dolaşmak isteyenler için ideal. DS ayrıca görünür havalandırma deliklerinin eksikliğine dikkat çekiyor – ana ünite, ana merkezi ekranın hemen altındaki fiziksel düğmeler şeridinin arkasına entegre edildi. İngiltere süslemeler ve teknik özellikler henüz onaylanmadı, ancak deri, Alcantara, dövme karbon ve ahşap iç kaplama seçenekleri şu anda mevcut gibi görünüyor.

Tüm DS 4’lerin otomatik şanzımanları olacak. Diğer güç aktarma organı seçenekleri arasında 129bhp, 178bhp ve 223bhp ile tanıdık PureTech benzinli motordan üç ve dört silindirli üniteler bulunurken, 128bhp Blue HDI dizel de alıcılar için mevcuttur. Tüm modeller standart olarak sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Bir plug-in hibrit güçlü bir satıcı olacak gibi görünüyor – 225bhp toplam ve yaklaşık 30 mil WLTP elektrik menziline sahip. Bunlara ek olarak 130bhp, 180bhp ve 225bhp benzin ve bir dizel seçeneğiniz var.

DS 4 Performance Line gibi diğer donanımlar da mevcut ancak herhangi bir mekanik yükseltmeye sahip değil sadece dış tasarımda siyah pencere çerçeveleri, ön ızgara ve arka lambalarla süslenmiş sportif bir görsel makyaj yer alıyor. Ancak bu güzelliğin ülkemize gelmesi biraz zaman alabilir.

Marka Hikayeleri: Citroen Hikâyesi

Exit mobile version