Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Transporter T7 Nürburgring’de görüntülendi

2021 Volkswagen Transporter T7 Nürburgring'de görüntülendi 18

Yeni nesil 2021 Volkswagen Transporter T7 modeli Nürburgring’de kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafı yeni nesil Transporter T7 modeli ile birlikte; Mercedes Sprinter ve Ford Transit Custom için rekabeti körüklemeyi hedefliyor. Bununla birlikte marka yeni Transporter ile markanın yeni tasarım dilini kullanıcılara ulaştıracak gibi görünüyor.

Kameralara yakalanan prototipe bakıldığı vakit model herhangi bir kamuflaja sahip değil. Fakat detaylı bakılınca modelin tasarım detaylarını bir nebze de olsa gizlemek adına bazı akıllı vinil hileler bizleri bekliyor.

Modelin tasarımına baktığımız vakit ilk olarak dikkatleri; Mk8 Golf modelinin ön kısmına benzeyen sahte krom süslemeler çekiyor. Arka tarafta da Golf 8 modelinden ilham alınan bir çift yatay ışık ve tam genişlikte bir ışık çubuğu saklı görünüyor. Ayrıca bagaj kapağında bulunan kanat sevenleri heyecanladırmakta.

2021 Volkswagen Transporter T7 teknik özellikleri

Transporter T7 modelinin showroomlara ulaştığı vakit bir dizi içten yanmalı motor ve yeni bir plug-in hibrit güç aktarma organı sistemi ile satışa sunulması bekleniyor.

Volkswagen tarafı eHybrid olarak isimlendirilen sistem ile ilgili bazı detayları halihazırda açıkladı. Bu sistem ile birlikte lityum iyon pil kabin tabanının altına monte edilecek. Bu sayede yolcu yaşam alanı üzerinde olumsuz bir etki söz konusu olmayacak. Bununla birlikte sistem yeterli şarj seviyesine ulaştığı vakit; otomatik olarak EV modunda çalışacak ve benzinli motor yalnızca daha yüksek hızlarda devreye girecek.

Ek bir avantaj olarak, Volkswagen; akünün şasiye alçak olarak yerleşmesi sayesinde ağırlık merkezinin de düştüğünü belirtmekte. Bununla birlikte modelin yol tutuşu üzerinde olumlu etkiler bizleri bekliyor olacak.

Plug-in hibrit sistemin teknik özellikleri henüz tam olarak onaylanmadı. Fakat T7 modelinin, Mk8 Golf GTE ve yeni Tiguan eHybrid modellerinde test edilen güç aktarma organlarını kullanması bekleniyor.

Turbo şarjlı 1.4 litrelik dört silindirli benzinli motor ve 113 beygirlik elektrikli motor ile model; totalde 242 beygir güç, 400 Nm tork değerini kullanıcıya sunabilecek. Bununla birlikte modelin motor yelpazesinin geri kalanı; turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli dizel motorlardan oluşacak. Ayrıca modelin T6.1 gibi önden veya dört tekerlekten çekiş ile sunulması bekleniyor.

Yeni Transporter T7 tasarım ve iç mekan detayları

Volkswagen daha önce yedinci nesil Transporter modeli ile her alanda gelişimi yakalayacağını özellikle belirtmişti. Bununla birlikte bu iyileştirmeler genel başlık olarak şu şekilde incelenebilir; daha sürdürülebilir, daha konforlu, daha güvenli, daha akıllı ve daha kaliteli.

Bahsedilen iyileştirmelerin çoğu şirketin en yeni binek otomobilleri ile aynı MQB temellerine geçiş sayesinde olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte marka model ile kullanıcılara en yeni iç teknolojisini sunmayı planlıyor.

Kabin ile ilgili paylaşılan teaser görüntülerine bakıldığı vakit muhtemelen bizleri; Golf 8 modeli ile aynı çift ekranlı bilgi-eğlence sistemi bekliyor. Ayrıca model en üst seviyede opsiyonel olarak şerit takip asistanı, hız sabitleyici ve kör nokta uyarı izleme sistemi gibi sürüş destek sistemlerini de sunması bekleniyor.

Multivan’ın iç mekanı da ayarlanabilir raylara monte edilen ayrı arka koltuklar ile oluşacak gibi görünüyor. Bu sayede koltuklar istenen düzene göre konumlandırılabilecek.

Son olarak modelin ön yüzü Golf 8 ile oldukça benzer görünüyor. Ayrıca modelin eski nesle nazaran; daha yuvarlak köşelere, daha geniş bir cama ve daha alçak bir pencere çizgisine sahip olması bekleniyor.

“Cenevre Otomobil Fuarı 2022’ye ertelendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version