Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Tiguan serisine iki benzinli motor seçeceği daha eklendi

2021 Volkswagen Tiguan serisine iki benzinli motor seçeceği daha eklendi 4

2021 Volkswagen, Tiguan SUV modelinin motor yelpazesini Skoda Superb ve Volkswagen Golf GTI’da bulunan aynı turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motoru kullanan iki benzinli üniteyle genişletti. Her iki model de İngiltere’de 36.275 £ ‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Golf GTI ile aynı motoru paylaşıyor

Yeni Volkswagen Tiguan serisi yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirilmiş olmasına rağmen, daha güçlü olan bu motor Volkswagen Golf GTI’da bulunan motorun aynısı. Bu canavar 242 bhp ve 370Nm tork üretiyor. 0-100 km hızlanması 6 saniye olan Tiguan’ın 228 km/h maximum hız kapasitesi bulunuyor.

Volkswagen için yine de performans adına ödenecek bir bedelimiz var. Sunulan güç göz önüne alındığında, Tiguan R haricinde SUV serisindeki en az verimli model olması şaşırtıcı değil. İddia edilen yakıt ekonomisi, 200g / km CO2 emisyonu ile 7.32 litre oluyor.

Seriye eklenen diğer 2.0 TSI motor seçeneği 187 bhp ve 320Nm tork sunuyor. Bu motor da bu modele 0-100 için 7.4 saniye ve 214 km/h gibi maksimum hız değerleri sağlıyor.

Dış görünüş bakımından zengin

187 beygirlik Elegance modeli standart olarak 19 inç alaşım jantlar, Matrix LED farlar, panoramik sunroof ve uyarlanabilir hız sabitleyici ile geliyor. İçeride bir çift ısıtmalı ön koltuk, özelleştirilebilir bir ortam aydınlatma sistemi, 10,25 inç dijital gösterge kümesi ve sekiz inç dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi var.

R-Line motor seçeneğinde 242 beygirlik bir motor var

Volkswagen’in en üst seviye R-Line modellerinde sadece R-line’a özel 242 beygirlik motor görüyoruz ve fiyatları 39,560 £ ‘dan başlıyor. Elegance trim üzerindeki yükseltmeler arasında 20 inç alaşım jantlar, biraz daha agresif bir gövde kiti, daha büyük bir bagaj kapağı rüzgarlığı ve SUV’un sürüş yüksekliğini yaklaşık 10 mm düşüren spor süspansiyon yer alıyor.

İç mekan yükseltmeleri arasında spor koltuklar, paslanmaz çelik pedallar, R-Line markalı paspaslar ve siyah tavan döşemesi yer alıyor. Volkswagen’in yarı otonom Travel Assist sistemi gibi bazı ekstra sürücü destek teknolojileri de var ama pek de ucuz olacağını düşünmüyoruz(!) Ayrıca Volkswagen, 36.140 £ karşılığında R-Line spesifikasyonundaki daha az güçlü 2.0 TSI motoru seçme şansı da sunuyor.

Exit mobile version