Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Taigo SUV modeli sonunda tanıtıldı

2021 Volkswagen Taigo SUV modeli sonunda tanıtıldı 29

Volkswagen T-Cross modelinden daha sportif ve daha agresif olan 2021 Volkswagen Taigo SUV modelini duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen popülaritesi her geçen gün yükselen coupe SUV modelleri içerisinde rekabete dahil olmak adına; Taigo modelini resmi olarak tanıttı. Bununla birlikte model ürün gamı içerisinde T-Cross ve T-Roc modellerinin arasına konumlandırılıyor. Bu nedenle modeli 20.000 Sterlin seviyesinden başlayan bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Ayrıca marka modeli dört donanım seviyesi ile birlikte netleştirdi

2021 Volkswagen Taigo teknik özellikleri

Model platform tarafında Polo, T-Roc ve T-Cross tarafında gördüğümüz MQB A0 platformuna sahip. Bununla birlikte modelin motor yelpazesi de bu modeller ile benzer olacak. Marka modeli 1.0 litrelik TSI üç silindirli turbo şarjlı benzinli bir motor ile sunuyor. Model bu motor ile birlikte 94 ve 108 beygirlik varyantlara sahip. İlk 94 beygirlik model standart olarak beş ileri manuel şanzıman ile kullanıcılara sunuluyor. İkinci 108 beygirlik model ise altı ileri manuel şanzımana sahip. Ayrıca marka, 108 beygirlik model ile 7 ileri otomatik çift kavramalı DSG şanzımanı opsiyonel olarak sunacak. Modelin en güçlü motor seçeneği ise 1.5 litrelik 148 beygir güce sahip dört silindirli turbo ünite olacak.

Volkswagen bu motor seçenekleri ile birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresini henüz paylaşmadı.

Taigo modelinin dışardan verdiği sportif görünüme rağmen marka Polo GTI modeli gibi Taigo modeli içinde sportif bir versiyonun gelmeyeceğini özellikle belirtti. Bununla birlikte modelin henüz elektriklendirme planları mevcut değil. Fakat marka, hafif hibrit teknolojisini modele ilerleyen zamanlarda uygulamayı planlıyor.

2021 Volkswagen Taigo tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; eğimli arka taraf sayesinde model bir hayli sportif görünüyor. Bununla birlikte arka tarafta arka tarafta tam genişlikte olan ışık çubuğu ışık kümelerini birbirine bağlıyor. LED farlar ve derin ön tampon ile birlikte model sportif görünümünü oldukça güzel tamamlayabiliyor.

Volkswagen tarafı modeli; Visual Green adlı özel renk ile sunarken kişiselleştirme seçeneklerine de bir hayli önem veriyor. Bu sayede kullanıcılar iç tarafta çizgi ve kontrast yeşil dikişlere sahip Görsel Yeşil Tasarım Paketi ile modeli satın alma seçeneğine sahipler.

Donanım seviyeleri

Model için dört farklı donanım seviyesi belirlendi. Temel model ile birlikte Taigo; dijital gösterge paneli, akıllı telefon bağlantısına sahip 6,5 inç dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemi, LED farlar ve renk kodlu ısıtmalı elektrikli kapı aynalarına sahip. Ayrıca otonom acil frenleme ve şerit asistanı da modelde standart olarak sunulan özellikleri arasında.

Life donanım seviyesi standart olan modelin hemen bir üst basamağında yer alıyor. Bu donanım seviyesi ile birlikte model; su birikintisi lambalarına, daha fazla krom efektli trimlere, USB-C şarj noktası, 16 inç alaşım jantlar, farklı döşeme ve panoramik tavan seçeneğine sahip.

Style kaplaması ile ise marka görsel zarafete odaklandığını belirtiyor. Bununla birlikte bu donanım seviyesinde IQ.Light LED matrix farlar, 17 inç alaşım jantlar, ön ve arka park sensörleri ve ince ayarlı tampon tasarımları mevcut.

R-Line donanım seviyesi Style donanım seviyesinin yanında konumlandırılıyor. Fakat bu donanım seviyesi ile birlikte sportif görünüme daha çok önem veriliyor. Bununla birlikte daha farklı bir gövde kiti ve 18″ boyutunda jantlara sahip.

Hem Style hem de R-Line donanımları isteğe bağlı olarak 9.2″ boyutunda dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ile sunuluyor. Ayrıca modellerde sahiplerine daha fazla bağlantılı araç özelliği sunabilmesi adına; Çevrimiçi Bağlantı Birimi de mevcut.

Boyutları

Son olarak 2021 Volkswagen Taigo modelinin boyutlarına değinecek olursak model; T-Cross modelinden biraz daha uzun ve biraz daha geniş. Fakat eğimli tavan tasarımı ile birlikte daha sportif bir görünüme sahip. Bu eğimli bagaj nedeniyle T-Cross tarafında 455 litre olan bagaj hacmi, Taigo tarafında 438 litre seviyesinde.

“Yeni SEAT Ibiza Türkiye’de satışa sunuldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version