Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Polo makyajı resmi olarak duyuruldu

2021 Volkswagen Polo makyajı resmi olarak duyuruldu 34

Volkswagen tarafının ülkemizde de oldukça çok sevilen 2021 Volkswagen Polo modeli makyajlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen Polo modeli tasarımsal aldığı yenilikler ile birlikte teknolojik anlamda da geliştirmelere sahip. Marka modelin trim yapısını yeniden ayarlamakta. Bununla birlikte marka modelin güncellenen GTI hot hatch versiyonunun 2022’de geleceğini doğrulamakta.

Makyaj ile değişen tasarım detayları

Modelin ön kısmına baktığımız vakit bizleri yeni farlar karşılamakta. Bununla birlikte bu iki farı birbirine bağlayan LED aydınlatma ile birlikte farların bütünleşik tasarımı tamamlanmakta. Ön tampona baktığımız vakit daha agresif bir tampon bizleri beklemekte.

Arka tarafa baktığımız vakit ise bizleri; modelin yeni arması bizleri beklemekte. Modelin arması hemen logunun altına ortalanarak yazılmakta. Bununla birlikte model arka tarafta sahip olduğu yeni LED far tasarımları ile akıllara direkt Golf 8 modelini getirmekte. Ayrıca bu yeni farlar isteğe bağlı olarak dinamik göstergeler ile birlikte gelebilmekte.

R-Line varyantına geldiğimiz vakit ise elbette serinin bir parçası olarak yola devam etmekte. R-Line varyantı ile model krom detaylara ve hafif matris LED farlara kavuşmakta. Bununla birlikte modelin ön tamponu tamamen Golf 8’den esinlenilmekte. Ayrıca arka tarafta krom efektli sahte egzoz çıkışların sahip farklı bir arka tampon yer almakta. Modele 16″ boyutunda jantlar ise standart olarak takılmakta.

İç kısma geldiğimiz vakit ise bizleri; her versiyon için Digital Cockpit Pro versiyonuna sahip 8″ boyutunda bir ekran beklemekte. Bilgi-eğlence istemi için 9.2″ boyutunda bir ekranda opsiyon listesine eklenmekte. Bununla birlikte model 10.25″ boyutunda dijital gösterge seçeneğine de sahip.

Isıtma ve havalandırma kontrollerinde de önemli güncellemeler mevcut. Düğmeler dokunmaya duyarlı bir panel ile değiştirilmekte. Bu sayede kullanıcılar ayarlar için sadece kaydırma yolunu kullanabilmekte. Ayrıca kontrollerin hemen altına yerleştirilebilecek opsiyon olan kablosuz telefon şarj alanı da mevcut.

2021 Volkswagen Polo teknik özellikleri

Model öncelikle yardımcı sürüş teknolojileri tarafında eskisine nazaran çok daha iyi. Bununla birlikte modelde yarı otonom sürüş yardımı, Seyahat Asistanı, IQ Drive Travel Assist ismi verilen sistemler modelde yer almakta. Ayrıca modelde şerit tutma yardımı ve yeni öngörülü uyarlanabilen hız sabitleyici kurulumu da mevcut. Fakat sürücülerin ellerini her zaman direksiyonda tutması gerekmekte.

Motor tarafında modelde en cılız versiyon; 80 beygirlik ve 93 Nm tork üreten 1.0 litrelik motor. İkinci olarak ise 95 veya 110 beygir güçleri ile sunulan 1.0 TSI motoru mevcut. Bununla birlikte model yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile birleştirilmekte.

Beklendiği gibi artık dize TDI motor seçenekleri modelde mevcut değil. Fakat model sahip olduğu küçük motor seçeneği ile yakıt tüketimini önemseyen kullanıcılara da hitap etmeye çalışmakta.

Son olarak modelin güçlü versiyonu GTI için yaza kadar bekleyeceğiz gibi görünüyor. Bununla birlikte model yeni Life ve R-Line seçenekleri ile uzun süredir devam eden Trendline, Comfortline ve Highline üçlüsüne veda ediyor.

“Volkswagen ID.4, Yılın otomobili ödülünü kazandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version