Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Polo GTI resmi lansmana hazırlanıyor

2021 Volkswagen Polo GTI resmi lansmana hazırlanıyor 7

Volkswagen tarafının yıllardır ikonik olan modellerin 2021 Volkswagen Polo GTI model yeni yüzünü resmi lansman öncesinde gösterdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım

Geçtiğimiz günlerde makyajlanan normal Polo modelinin ardından gözeler GTI modeline çevrilmişti. Bununla birlikte Volkswagen tarafı 2021 Polo GTI modelinin ilk resmi tanıtım görselini yayınladı.

Marka haziran ayında yapacağı lansman öncesinde paylaştığı görüntü ile birlikte modelin ön tarafının nasıl görüneceğini bizlere gösterdi. Ayrıca Volkswagen tarafı modeli; “yüksek torklu önden çekişli, dinamik olarak ayarlanan spor şasi ve etkileyici tasarım” olarak nitelendirmekte. Bununla birlikte model “kalabalığın arasından sıyrılma” felsefesi olarak ta görülmekte.

Polo GTI tasarımı

Volkswagen tarafından paylaşılan resmi taslak ile birlikte; Polo GTI modelinin Golf GTI modelinden ilham aldığı çok net görülebilmekte. Bununla birlikte GTI modeli normal varyantlara göre farklı bir ızgara tasarımı ile bizleri bekliyor. Ayrıca alt kısımda sahip olduğu kırmızı kaplama, sağ kısımda bulunan GTI amblemi ve merkezi hava girişini çevreleyen iki sis lambalı tampon modelin ön tarafını oluşturmakta. GTI logosu modelin ön çamurluklarında da mevcut.

Modelin özel jantlara ve yeni renk seçenekleri ile gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte modelin arka tarafında; tavana monte edilen spoyler eskisine nazaran bir nebze daha büyük görünüyor.

İç taraf ile ilgili henüz bir bilgi mevcut değil. Fakat modelin iç tarafta markanın yeni tasarım diline sahip olması bekleniyor. Ayrıca GTI olması nedeniyle bazı yerlerde özel detaylar kullanıcılara sunulacaktır.

2021 Volkswagen Polo GTI teknik özellikleri

2021 Volkswagen Polo GTI modelinin sportif sürüşü vaat etmesi adına; daha sert ve daha düşük bir süspansiyona, gelişmiş fren sistemine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte modelin 2.0 litrelik turbo motora sahip olması çok yüksek ihtimal. Bu motor ile birlikte model 197 beygir güce, 320 Nm tork değerine sahip. Ayrıca model 0-100 km/s hızlanma süresi tarafında 6.7 saniye değerine sahip.

Son olarak Ford Fiesta ST ve Hyundai İ20 N gibi rakipleri karşısında modelin özelliklerinin ne düzeyde kalacağını en net haziran ayında yapılacak lansman ile ulaşabileceğiz.

“Mercedes-Benz Concept EQT resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version