Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Polo GTI makyajı resmi olarak duyuruldu

2021 Volkswagen Polo GTI makyajı resmi olarak duyuruldu 19

Volkswagen tarafında merakla beklenen 2021 Volkswagen Polo GTI modelinin makyajı resmi olarak paylaşıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafının Polo serisinin en üst seviye GTI modelinin makyajlanacağı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Bununla birlikte modelin makyajı meraklı bekleyişin ardından resmi olarak açıklandı.

2021 Volkswagen Polo GTI teknik özellikleri

Model motor tarafında 2.0 TSI motora sahip. Bununla birlikte model, 204 beygir gücü, 320 Nm tork değerini kullanıcıya sunabiliyor. Model bu gücü yola yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile yola aktarıyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6.5 saniye değerinde.

Volkswagen modelin performansına uygun bir çeviklik düzeyine sahip olması adına standart olarak XDS elektronik diferansiyel kilidi ile birlikte kullanıcılara sunuyor. Bununla birlikte model rakiplerinden farklı olarak frenleme tarafında tork yönlendirmeyi kullanıyor.

Standart Polo modeli ile karşılaştırıldığı vakit; model, standart modelden 15 milimetre daha alçak. Bu sayede modelin viraj alma kabiliyeti ve sürüş hissiyatı, standart modelden daha iyi bir hal almakta. Model ile kullanıcılar istemeleri halinde adaptif amortisörlere de sahip olabilecekler. Opsiyon listesinde adaptif amortisörlerin yer alması da bir hayli güzel. Bununla birlikte model bünyesinde dört farklı sürüş modunu barındırıyor. Bu sürüş modları; Eco, Normal, Sport ve bireysel ayarlar.

Yukarıda bahsettiğimiz adaptif amortisörler ile modele ön kısımda daha sert olan bir viraj denge çubuğu ve süspansiyon bileşenleri için daha sert montajlar ekleniyor.

2021 Volkswagen Polo GTI Tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit akıllara direkt MK8 Golf modeli geliyor. Model abisi Golf modelinden ilham alan bir tasarım stiline sahip. Bununla birlikte model Volkswagen tarafının güncel tasarım dilini yansıtan bir dış tasarıma kavuşuyor. Kırmızı detaylar modelin GTI olduğunu işaret eder nitelikte görünüyor.

Jant tarafında bizleri 17″ boyutunda alaşımlı jantlar bekliyor. Bununla birlikte model 18″ boyutunda opsiyonel jant seçeneğine de sahip. Ayrıca model beş farklı renk ile sunuluyor.

İç tarafa geldiğimiz vakit bizleri; GTI ekose desenli döşemeye sahip spor koltuklar bekliyor. Bununla birlikte model için Volkswagen Digital Cockpit Pro standart olarak sunuluyor. 10.25″ boyutunda dijital gösterge paneli ve 9.2″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi iç tarafta bizleri bekliyor.

Modelin bagaj hacmi 351 litre seviyesinde. Ayrıca MQB A0 platformuna sahip olan modelin boş ağırlığı 1286 kilogram.

Sürüş destek sistemleri

Güvenli sürüş sunması amacıyla da bazı güncellemeler alan model eski nesle göre daha fazla donanıma sahip. Güvenli sürüş için sunulan özelliklere bakacak olursak; Volkswagen tarafının IQ.Light matrix LED farları, IQ.Travel Assist yarı otonom adaptif cruise control, şerit takip asistanı, çapraz trafik uyarısı, otonom acil frenleme özellikli ön asistan ve bir çok özellik modelde yer alıyor.

Son olarak 2021 Volkswagen Polo GTI modelinin fiyatı henüz onaylanmadı. Fakat modelin fiyatının 25.000 Sterlin seviyesinde olması bekleniyor.

“Land Rover Defender modeline Manhart dokunuşları” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version