Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Golf için geri sayım başladı

2021 Volkswagen Golf için geri sayım başladı 8

2021 Volkswagen Golf modeli yani yeni MK8 Golf modelinin satışa sunulmasına sayılı günler kaldı. Bununla birlikte Golf modelinin geçmişine göz atacağımız yazımıza gelin birlikte göz atalım.

Volkswagen Golf modeli pazara sunulduğu günden bu yana her zaman dikkat çeken ve ulaşılabilen bir model olmayı başarmakta. Bu sayede modelin oldukça başarılı satış rakamları mevcut.

Geçtiğimiz yıl yeni tasarımı ile bizleri heyecanlandıran modelin; yeni tasarımını ülkemizde yollarda görmemize sayılı günler kaldı.

Modelin geçmişine baktığımızda model gerçekten dünya çapında başarılı bir hikayeye sahip. Volkswagen tarafı modelin üretimine 1974 yılının Mart ayında Wolfsburg’da başlamakta. Bununla birlikte aynı yıl içerisinde Mayıs ayında model satışa sunulabildi. Model Volkswagen tarafının çok sevilen ve ikonikleşen Beetle’ın selefi olarak görülmekteydi. Belirtmek gerekir ki Beetle modeli arkadan itişli ve arkada yer alan bir motora sahipti. Fakat Golf modeli ise önden çekişli ve motoru ön kısımda yer almaktaydı. Bununla birlikte bu motor su soğutmalı motor akımının önemli bir parçasıydı. Ayrıca model günümüzde çok tercih edilen kompakt hatchback segmentinin yaratıcısı olarak görülmekte.

Efsanevi Volkswagen Beetle modelinin varisi olmak ?

Golf modelinin geliştirilmesinde büyük katkısı olan Giorgetto Giugiaro ismini en başta belirtmek gerekir. Çünkü modelin başarısı model ile ilgili olan o günkü beklentileri fazlasıyla aşmayı başarmış görünmekte.

İlk olarak üretilen Volkswagen Golf MK I modeli o tarihe kadar üretilen en başarılı otomobil olma özelliğine sahip. Ayrıca model 21.5 milyondan fazla üretim adeti ile ikonikleşen Beetle modelinin başarı hikayesini devam ettirmesi beklenmekteydi. Modelin tasarımı, geniş iç hacmi, modern ve güvenli sürüş konsepti sayesinde marka 1976 yılının Ekim ayında Golf modelinin üretiminde 1 milyon sayısına ulaşabildi. Bu sayede model Beetle modelinin bayrağını taşıyabileceğini kanıtlamaktaydı.

Tasarım tarafında akıllara gelen İtalyan işçiliği elbette Golf modelinde de mevcut idi. Bununla birlikte model Giorgetto Giugiaro imzasına sahipti. Modelin tasarım tarafında köşeli dış tasarım ile birlikte o zamana kadar görevi otomobilde çatıyı desteklemek olan C-sütunları, Golf ile birlikte adeta bir tasarım konsepti haline gelmişti.

Zamana ait olmayan tasarımlar

Volkswagen Baş Tasarımcısı Klaus Bischoff Golf’ü şöyle tanımlamakta; “Dünya üzerinde, tasarımı nesilden nesile sistematik olarak ilerleyen çok az otomobil vardır. Bir ikon ve otomotiv sektörünün Onur Listesi’nde yer alan bir model. Modern ama moda olmayan bir otomobil.”

İlk nesil Golf modeli teknolojik anlamda da elbette tüm otomotiv trendlerini yansımasıydı. Bu sayede modelin bazı özellikleri öne çıkmaktaydı. Özellikle geniş iç hacmi, üstün güvenlik önlemleri, pratik kullanımı ve öne eğimli ön gövdesi sayesinde sürücü için görüş açısı oldukça başarılı idi. Halen geçerli olan bu özellikler Golf modelinin tasarımının bir zamana ait olmadığını kanıtlamakta.

1976 yılında Golf GTI modelinin pazara sunulması ile segmentin dinamikleşmesine sebep oldu. Belki de bu hamle hot-hatch modelleri için bir dönüm noktasıydı. Haliyle kısa bir süre içerisinde kompakt spor konsepti ile birlikte anılabilecek bir model yaratma şansını elde etti.

1979 yılına geldiğimizde ise dünyanın en çok satılan abriolet modeli olma özelliğini taşımakta olan Golf Cabriolet modelinin lansmanı ile beraber; “Golf Klasse” olarak bilinen bu segmente yepyeni bir hava getirdi.

Golf 1 modeli dünya genelinde 7 milyon adet satış rakamı ile beraber Beetle modelinin varisi olmaya değer bir otomobil olduğunu kanıtladı.

Efsanenin yolculuğu Volkswagen Türkiye, sekizinci nesil 2021 Volkswagen Golf modelinin Türkiye içerisinde satışa sunulmasına sayılı günler kala, efsanevi modelin 47 yıllık hikayesine özel bir film serisini Golf severler ile buluşturmakta. Volkswagen Türkiye tarafından yayınlanan birinci bölümü hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Volkswagen Başarı Hikayesi: Das Auto🥇” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version