Site icon Dijital Tekerlek

2021 Toyota Yaris Cross Adventure resmen duyuruldu

2021 Toyota Yaris Cross

Toyota tarafının oldukça çok sevilen modeli olan; Yaris modeline 2021 Toyota Yaris Cross Adventure modeli dahil olmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Standart Toyota Yaris Cross gibi; Yaris Cross Adventure modeli de TNGA mimarisi ile gelmekte. Fakat adından da anlaşılacağı gibi model arttırılan sağlamlığı ile standart modelden ayrılmakta.

2021 Toyota Yaris Cross Adventure tasarımı

Modelin tasarımına geldiğimiz vakit Toyota, modeli biraz daha off-road esintili bir tasarım ile buluşturmakta. Bununla birlikte tamponlarda yer alan yeni süslemeler oldukça şık görünmekte. Ayrıca model standart olarak; gümüş tavan rayları ve koyu gri 18″ boyutundaki alaşımlı jantları ile gelmekte.

İç kısma geldiğimiz siyah tavan kaplaması ve piyano siyah iç detaylar bizleri beklemekte. Bununla birlikte deri benzeri bir malzemeye sahip olan koltuklar ile birlikte; gösterge panelinden iç kapı pervazları boyunca uzanan dekoratif bir çizgi bulunmakta.

Model donanım seçenekleri ile de oldukça tatmin edici seviyede. Modele en üst donanım seviyesi ile kavuşmak isteyen müşterileri; kabin boyunca deri döşemeler, Head-up display, çeşitli çift renk kombinasyonları ve 18″ boyutunda alaşımlı jantlar beklemekte.

Toyota Yaris Cross Adventure teknik özellikleri

Aracın teknik özelliklerine baktığımız vakit ise bizleri 114 beygir güç üreten 1.5 litrelik bir Atkinson döngüsü motoru beklemekte. Bununla birlikte kompakt SUV modeli yol koşullarına bağlı olarak ön tekerlekten, dört teker çekiş sistemine geçebilen bir akıllı çekiş sistemine sahip.

Son olarak modelin Avrupa pazarına giriş tarihi 2021 yılının 2. yarısının başlarında olması beklenmekte.

“Ford Mondeo üretimi 2022 yılında sona erecek” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version