Site icon Dijital Tekerlek

2021 Toyota Proace Elektrik modeli resmi olarak tanıtıldı

2021 Toyota Proace Elektrik modeli resmi olarak tanıtıldı 17

Toyota tarafında 2021 Toyota Proace Elektrik modeli ile resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model Peugeot e-Expert ve Citroen e-Dispatch ile aynı platforma, aynı pil paketlerine ve aynı elektrik motoru sistemlerine sahip.

2021 Toyota Proace Elektrik teknik özellikleri

Bununla birlikte giriş seviyesi Proace Elektrik kompakt modeli; 243 kilometre menzile ve 50 kWh’lik bir paketine sahip. Ayrıca model 75 kWh değerinde büyük pil seçeneğine de sahip. Bu versiyon tam şarj ile 329 kilometre yol alabilmekte.

Modelin her iki versiyonu da 100 kW DC hızlı şarj desteğine sahip. Bununla birlikte 50 kWh pil yaklaşık 32 dakikada yüzde seksen oranında şarj olabilmekte. Daha büyük pile sahip olan model ise yaklaşık 48 dakikada yüzde seksen seviyesine ulaşabilmekte.

Tüm modeller standart olarak 7.4 kW tek fazlı yerleşik şarj cihazı ve altı metrelik Tip2 kablo ile birlikte gelmekte. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki daha hızlı 11 kW dahili şarj cihazı isteğe bağlı olarak model ile satılmakta. Modelin elektrik sistemi ayrıca 32A duvar tipi şarj cihazı ile de uyumlu.

Model ön aksta sahip olduğu elektrikli motor ile birlikte; 134 beygir güce, 260 Nm tork değerine sahip. Fakat model Eco veya Normal sürüş modları ile bu güç 80 beygire 190 Nm tork değerine ya da 107 beygire 210 Nm tork değerine çevrilebilmekte.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi en güçlü ayarda 13.1 saniye.

Modelin boyutları ve tasarımı

2021 Toyota Proace Elektrikli modeli kompakt, orta ve uzun gövdeli versiyonları ile sunulmakta. Bununla birlikte en küçük model 4.6 metreküp yük hacmine sahip. Ayrıca 2.16 metre uzunluğuna kadar eşya taşıyabilmekte. Fakat marka tarafından opsiyonel sunulan Smart Cargo sistemi ile bu rakamlar 5.1 metreküpe ve 3.32 metreye yükselebilmekte.

Orta sürüm maksimum 5.3 metreküp hacme sahip. Bununla birlikte uzun model ise 6.1 metreküp değerinde kapasiteye sahip. Opsiyonel Smart Cargo sistemi ile birlikte her iki versiyonda 0.5 metreküp iyileşebilmekte. Ayrıca tüm versiyonların yük kapasitesi bir ton.

Model iç tarafta 7″ boyutunda bilgi-eğlence sistemine sahip. Ayrıca model 3.5″ boyutunda bir gösterge grubu ile standart olarak sunulmakta.

Sürüş destek sistemleri nasıl ?

Her model standart olarak çarpışma öncesi sistem ve yaya algılama gibi ögeler ekleye Toyota Safety Sense paketi kavuşabilmekte. Bununla birlikte modelde park sensörleri, kör nokta izleme sistemi ve 180 derecelik arka görüş kamerası gibi opsiyonlar da mevcut.

“2022 Mercedes EQE modeli Nurburgring’de görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version