Site icon Dijital Tekerlek

2021 Tesla Model S ve X için yeni vites teknolojisi

2021 Tesla Model S ve X için yeni vites teknolojisi 3

Yeni iç tasarımı ile birlikte dikkatleri üzerine çeken 2021 Tesla Model S ve X modellerinde vites konusu tartışma yarattı. Detaylara ve markanın vites konusundaki yeni teknolojisine gelin birlikte göz atalım.

Tesla, güncellediği 2021 Tesla Model S ve X ile fiziksel vites kolunu tamamen ortadan kaldırdı. Daha öncesinde, her iki modelinde vites seçimi Mercedes-Benz modellerini hatırlatan vites kolu ile gerçekleştiriliyordu. Bu sayede geri vites ve ileri vites arasında geçiş yapmak için aşağı veya yukarı hareket ettirmek gerekiyordu. Bundan sonra Elon Musk, modellerin artık hangi viteste kullanılması gerektiğini tahmin edebildiğini iddia ediyor. Ayrıca markanın araçlarında yer alan teknolojiler göz önüne alındığında bu teknolojinin de gayet iyi çalışacağı düşünülebilir. Aslında bu tarz bir teknolojinin yasallığı da merak konusu. Bununla birlikte, vites değiştiricilerle ilgili kurallara baktığımızda herhangi bir problem teşkil etmediği ortada. Zaten bu tarz bir teknoloji tasarlanmadan bu tarz yasalara, kurallara bakılmaması hata olurdu.

Elbette bu teknolojiyi kullanmak istemeyen kullanıcılarda olacaktır. Bu sebeple yeni 17” boyutundaki ekran üzerinden de vites kontrolü sağlanabiliyor. Yani bu teknolojiyi kullanmak kullanıcıların tercihine kalmış durumda.

Belirtmek gerekir ki Elon Musk konu ile alakalı attığı tweet şu şekilde ; “Artık vites yok,” dedi . “Araba, gördüğü engellere, bağlama ve navigasyon haritasına göre sürüş yönünü tahmin ediyor. Dokunmatik ekranda geçersiz kılabilirsiniz. “

Her ne kadar bu tarz iddialı bir hareket riskli olsa da Elon Musk sisteme kullanıcıların çok kolay adapte olacaklarını düşünmekte. Çünkü geçmişte gelen yeniliklere Tesla sahipleri oldukça hızlı adapte olabildiler.

2021 Tesla modellerinde vites teknolojisi nasıl çalışacak

Sonuç olarak Tesla markasının yeni tasarladığı vites teknolojisi şu şekilde çalışacak; ileri mi geri mi gitmek istediğinizi anlamaya çalışacak ve karar verecek. Eğer aynı kararda değilseniz ekran üzerinden kontrolünü sağlayabileceksiniz. Göstergeler tarafında net bir açıklama gelmese de beklenti çok fazla değişmeyeceği yönünde. Son olarak hepimiz bu sistemin ne kadar iyi çalışacağını birlikte bekleyerek göreceğiz. Fakat yüksek ihtimal ile kullanıcılar daha önce Tesla tarafından yapılan Tesla yenilikleri gibi bu yeniliğe de alışılacaktır.

Exit mobile version