Site icon Dijital Tekerlek

2021 Tesla Model S ve Model X güncellendi !

2021 Tesla Model S ve Model X güncellendi ! 19

Yıllardır elektrikli araba pazarını sallayan Tesla Model S nihayetinde bir güncelleme aldı. Bu sayede 2021 Tesla Model S modelinde değişen ve güncellenen neler var ? Gelin detaylara birlikte haberimizde göz atalım.

Normalde tasarımın güncellenmesinde markalar önceliği dış görünüme verir. Fakat Tesla Model S’ te iç dizayndaki değişiklikler gerçekten göze çarpıyor. Ayrıca modelin güç aktarma organları ve bataryası da güncellenmiş durumda. Belirtmek gerek ki marka bu geliştirmeler ile birlikte Model X SUV’ unu da yeniden işliyor.

Yeni Tesla Model S İç Mekan

Yıllardır beklenen Model S modelinin iç tasarımı sonunda değişime uğradı.

Yeni iç tasarımda göze çarpan direksiyon ve 17” boyutundaki ekran gerçekten çarpıcı görünüyor. Bununla birlikte ekranın hemen altında bulunan kablosuz şarj bölmesi de oldukça geniş görünüyor. Ayrıca modelde 12,3” boyutunda dijital göstergeler mevcut.

Üst kısımda, ısıyı ve parlamayı önlemek adına kızılötesi ve UV engelleme özelliğine sahip ayrıca standart olan bir cam tavan mevcut.

Güncellenen tüm özelliklere liste halinde bakarsak şu şekilde:

Ses ve Medya

Konfor

Kolaylık

Premium Bağlantı, 1 yıl ücretsiz

2021 Tesla Model S teknik özellikleri

En güçlü versiyonları olan Plaid ve Plaid + için marka 0-100 km/s değerine 2.0 saniyenin altında ulaşabileceğini bekliyor. Böylelikle Tesla üç motorlu versiyonlarının 320 km/s hıza ulaşabileceğini iddia ediyor. Menzil tarafı ise modelin donanımlarına göre değişiklik gösterebiliyor. Plaid modeli 627 kilometre menzile sahip iken fiyatı 119.990 $ ‘dan başlayacak. Bununla birlikte Plaid + seçeneği ile +800 kilometre menziline sahip olmak isteyen kullanıcıların 139,990 $ gibi bir ücreti gözden çıkarması gerekiyor.

2021 Tesla Model X Plaid teknik özellikleri

Güncellenmiş olan Model S sedanına ek olarak Çarşamba günü Model X Plaid piyasaya sürüldü. Böylece yenilenmiş iç tasarımı ve üç motor ile üretebildiği 1020 beygirlik değer oldukça dikkat çekici. Bununla birlikte daha iyi kullanım için standart olarak “karbon kollu” dört tekerlekten çekiş, fren rotorları ve tork vektörleme teknolojisi ile birlikte gelmekte. Bununla birlikte 20 ve 22 inç boyutundaki jantlar da oldukça güzel duruyor. Marka, Model X Plaid’ in 0-100 km/s hızlanma süresi 2,5 saniye de çıkabileceğini iddia etti. Tüm bunlarla beraber menzil tarafında ile 579 kilometre menzil ile oldukça iddialı. Bununla birlikte fiyatı ise 119.990 $. Son olarak model dış tasarımda ki ince stil ayarı, arka difüzör ve birkaç ince stil ayarına sahip.

Sonuç olarak Tesla kullanıcılarına sunulan yeni iç mekan ve özellikler oldukça güzel izlenime sahip ve merakla bekleniliyor.

Exit mobile version