Site icon Dijital Tekerlek

2021 Temmuz ayında en çok satan 10 otomobil !

2021 Temmuz ayında en çok satan 10 otomobil ! 7

Avrupa pazarında 2021 Temmuz ayında en çok satılan 10 otomobil belli oldu. Listemize ve detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Avrupa pazarı içerisinde yeni otomobil üretimi Temmuz ayında yıllık karşılaştırmaya göre %24 oranında düşüş gösterdi. Bununla birlikte toplam hacim 1.27 milyon seviyesinden 967.830 seviyesinde indi.

Genel anlamda elektrikli otomobiller bu ay içerisinde oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Bu ay içerisinde 160.646 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti. Bununla birlikte bu değer Avrupa içerisinde şimdiye kadarki en yüksek üçüncü pazar payını oluşturdu.

Endüstri analiz firması Jato Dynamics, 2021 Temmuz ayı otomobil satışlarını şu şekilde yorumladı;

“Ulusal hükümetlerin tüketici güvenini artırma çabalarına rağmen, pandeminin etkisi endüstri tarafından hala hissediliyor” 

“Tüketiciler, bu araçları fiyatlandırma açısından çok daha rekabetçi hale getiren EV’lere bağlı anlaşmalara ve teşviklere olumlu yanıt vermeye devam ediyor” 

“Ancak giderek daha popüler hale gelmesine rağmen, tüketici alımı dizel otomobillerin neden olduğu büyük düşüşleri dengelemeye yetmedi.”

1- Dacia Sandero (20.446)

Listemizin ilk sırasında şık ve yeni bir görünüme sahip olan Dacia Sandero modeli bulunuyor. Bununla birlikte model sahip olduğu özellikleri kullanıcılara uygun fiyatıyla sunmasıyla oldukça tercih edilen bir otomobil. Bununla birlikte modelin platform tarafında en yeni Renault Clio modelinde gördüğümüz temel platform yer alıyor.

2- Volkswagen Golf (19.425)

İkinci sırada bizler Golf 8 ile birlikte Volkswagen bekliyor. Bildiğimiz üzere yıllardır tercih edilebilirlik konusunda oldukça başarılı olan; Golf, bu ayda bu başarısını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca modelin sahip olduğu bir çok farklı varyant ta hitap ettiği kitleyi bir hayli büyütüyor.

3- Toyota Yaris (18.858)

Japon otomobil üreticisi genellikle şehir içi kullanılan Yaris modeli ile birlikte listemize üçüncü sıradan giriş yapıyor. Bununla birlikte model yeni güç aktarma organları sayesinde de kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.

4- Volkswagen Polo (17.343)

Volkswagen tarafının listemize dahil olan ikinci modeli elbette Polo modeli. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni tasarım diline sahip Polo kullanıcıların beğenisini kazanmış görünüyor. Çünkü model geçtiğimiz ay onuncu sırada yer alıyordu.

5- Volkswagen T-Roc (16.496)

Listemize bir başka Volkswagen modeli ile devam ediyoruz. T-Roc crossover modeli ergonomik kullanım şartları, pratikliği ve karakteristik karışımı ile birlikte listemizde beşinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda veriler SUV kategorisinde, T-Roc modelinin lider olduğunu gösteriyor.

6- Hyundai Tucson (14.883)

SUV olarak T-Roc modelinin hemen ardında yer alan Hyundai Tucson modeli; SUV kategorisinde ikinci, genel olarak ise altıncı sırada kendisine yer buluyor. Bununla birlikte yenilenen model dikkat çekici tasarımı ve geniş güç aktarma seçenekleri sayesinde kullanıcılar tarafından tercih edilen bir model.

7- Volkswagen T-Cross (14.170)

8- Dacia Duster (13.329)

Ülkemizde oldukça tercih edilen Dacia Duster SUV modeli listemizde kendisine sekizince sırada yer buluyor. Bununla birlikte model sahip olduğu uygun fiyatı ve sunduğu teknolojileri ile birlikte kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.

9- Ford Puma (13.283)

Amerikan otomobil üreticisi Ford tarafından geliştirilen kompakt crossover modeli sunduğu akıllıca basit çözümler ile birlikte rakiplerini zorlamaya devam ediyor. Ayrıca model sahip olduğu dinamik sürüş dinamikleri ve çeşitli güç aktarma organları sayesinde kullanıcıları farklı noktalardan yakalayabiliyor.

10- Peugeot 2008 (13.134)

Peugeot tarafının yeni tasarım diliyle birlikte dikkatleri çeken modelleri arasında yer alan 2008 modeli bu ayki listemizde yeniden ilk on içerisinde kendisine yer edinmeyi başarıyor.

“Tesla, Teksaslılara elektrik sağlamak istiyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version