Site icon Dijital Tekerlek

2021 Subaru Forester e-BOXER Türkiye’de satışa sunulacak!

Her konuda bir çok geliştirme ve iyileştirme alan 2021 Subaru Forester e-BOXER bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Subaru, Autoshow Mobility 2021 Fuarı’nda, 2021 Subaru Forester e-BOXER modelini kullanıcıların detaylı incelemesine sunacak. Bununla birlikte merakla beklenen modelin bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Model iç mekanındaki kalite artışı ve farklılaşan kullanıcı beklentilerini karşılamak için sahip olduğu detay düzenlemeleriyle iddiası arttırmayı hedefliyor.

2022 Subaru ürün gamında Forester’ın Xclusive versiyonunun yanında geçtiğimiz yıl satışa sunulmaya başlanan Sport versiyonu da yer almaya devam edecek. Bununla birlikte güncellenen modelde el hareketleriyle kumanda edilebilen klima sistemi, 4. Nesil EyeSight sistemi gibi geliştirmeler mevcut. Model süspansiyon tarafında da artık zemin titreşimlerini daha iyi sönümleyebiliyor. Arazi sürüşü destek sistemi X-Mode’un sürücülere desteğinin özellikle güçlenmesi için de bazı iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca modele Otomatik Kararan Dikiz Aynası da eklenmiş vaziyette.

2021 Subaru Forester e-BOXER tasarım yenilikleri

2.0i e-Xclusive versiyonuna baktığımız vakit; üç yeni gövde rengi renk paletine eklenmekte. Bu renkler Su Yeşili, Zümrüt Yeşili ve Bronz Kahve şeklinde. Bununla birlikte ön tampon, ön ızgara ve ön farları da güncelleniyor. Sis lambası artık üç çizgili bir tasarıma sahip. Arka tarafta ise yeni bir tampon koruması mevcut. Jant tarafında ise modelde artık 18″ boyutunda jantlar kullanılıyor.

2.0i e-Sport versiyonuna baktığımız vakit ise; değişen yan ayna kapakları, tavan spoiler yanları ve arka bagaj üstü aksesuarı geometrik dokulu tasarımı ile dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte modelin gösterge paneli tasarımında daha şık ve sportif bir tasarım için Blaze Gun-Metal boya kullanılıyor. Ayrıca modelin direksiyon simidi, vites topuzu ve X MODE kumandası da kırmızı-turuncu detaylara kavuşuyor.

Teknolojik iyileştirmeler

1980’li yıllarda geliştirilmeye başlanan ve 2008 yılında satışa sunulan; EyeSight sistemi otomobil sektöründe en güvenilir sürüş kontrol sistemlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte bu sistem günümüzdeki Subaru modellerinin de temelini oluşturuyor. Bu sistem, Türkiye’de satışa sunulmakta olan tüm Forester ve XV modellerinde standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca bu sistemin özellikle acil durumlarda oldukça başarılı bir iş çıkarttığını belirtmek gerekiyor.

Elbette geliştirilen modeller ile birlikte EyeSight sistemi de geliştirilmeye devam ediliyor. Bununla birlikte iyileştirilen modeller 4.Nesil EyeSight Sistemi ile birlikte bambaşka bir seviyeye ulaşıyor. Geliştirilen EyeSight sistemi ile modeller; özellikle virajlarda ve kavşaklarda Çarpışma Öncesi Frenleme performanslarını oldukça başarılı bir şekilde arttırıyor. Ayrıca sistemin geliştirilen yazılım algoritması ile birlikte; kazaların en sık gerçekleştiği kavşaklarda bir çarpışmadan kaçınma özelliği büyük ölçüde iyileştiriliyor.

Geliştirilen destek sistemleri ile birlikte model şu özellikleri kazanıyor; Sürücü Takip Sistemi, Temassız Klima Ayar, E-Active Shift Control, Yeni Nesil EyeSight (4. Nesil).

Son olarak 2021 Subaru e-BOXER ile sunulan, 4. Nesil EyeSight Sistemine yeni eklenen özellikler ise şu şekilde; Otonom Acil Manevra Desteği, Acil Durum Şeritte Kalma Asistanı, Acil Durum Şeritte Kalma Asistanı ve Şerit Ortalama Fonksiyonu. 

“2021 MG EHS PHEV modeli Türkiye’ye geliyor!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version