Site icon Dijital Tekerlek

2021 Skoda Kodiaq Facelift benzinli RS modeli ile bizlerle

2021 Skoda Kodiaq Facelift benzinli RS modeli ile bizlerle 5

Skoda tarafının en çok sevilen SUV modeli 2021 Skoda Kodiaq makyajlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Skoda Kodiaq satış rakamları bakımından Skoda tarafının SUV modelleri içerisinde 600.000 adet ile zirvede yer almakta.

Model beş ve yedi koltuklu konfigürasyonlara sahip. Bununla birlikte dört tesiste üretilmekte. Ayrıca model Çek markasının büyük başarısı olarak nitelendirilmekte.

2021 Skoda Kodiaq tasarımı

Skoda Kodiaq modeline aşina değilseniz yapılan makyajları fark etme ihtimaliniz bir hayli düşük. Bununla birlikte model küçük ama etkileyici tasarım hamleleri ile yeni haline kavuşmakta.

Modelin yeniden tasarlanan kaputu, daha dir bir ön ızgarası ve eskisine nazaran daha ince farları isteğe bağlı olarak matris LED teknolojisini kullanmakta.

Aerodinamik açıdan da modelde iyileştirmeler mevcut. Örneğin ayarlanan tamponları ve tavana monte spoyleri ile aerodinamik açıdan model gelişmekte.

Model jant tarafında 17″ ve 20″ boyutunda jant seçeneklerine sahip. Bununla birlikte yüksek performanslı Kodiaq RS, metalik siyah kaplamalı ve aero plastik parçalar ile donatılmakta. Ayrıca RS modelinde 20″ boyutunda jantlar yer almakta.

İç kısma geldiğimiz bizleri perfore deriye sahip ergonomik koltuklar bizleri beklemekte. Bu koltuklar ısıtma, soğutma ve masaj özelliğine sahip. Bununla birlikte bu koltukların bazı döşeme seçeneklerinde bitkisel malzemeler kullanılmakta.

Modelin direksiyon tarafında yeni Skoda modellerinde gördüğümüz iki kollu direksiyon simidi yer almakta. Bununla birlikte modelde 10,25″ boyutunda dijital gösterge ve 9,2″ boyutunda dokunmatik ekran mevcut. Ayrıca modelde ses sistemi tarafında Canton ses sistemi bulunmakta.

2021 Skoda Kodiaq RS teknik özellikleri

2021 Skoda Kodiaq RS modelinde Octavia RS’de bulunan 2.0 litrelik TSI motor yer almakta. Bununla birlikte model 245 beygir gücü ve BiTDI’dan 5 beygir daha fazla olan üç sıralı motor SUV’ye yerleştirilecek. Aynı zamanda model 60 kilogram daha hafif. Ayrıca model 370 Nm tork değerine sahip.

Şanzıman tarafında ise bizleri DSG şanzıman beklemekte.

Diğer motor seçenekleri ne durumda ?

Mevcut diğer motorlar arasında 1.5 litrelik TSI motor bulunmakta. Bununla birlikte model 150 beygir güce sahip. Ayrıca 2.0 TDI Evo motoru ile 150 beygir ve 200 beygirlik seçenekler mevcut.

Son olarak bugünkü lansmanın ardından makyajlı 2021 Skoda Kodiaq temmuz ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.

“Elektrikli Porsche Cayenne söylentileri artıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version