Site icon Dijital Tekerlek

2021 Skoda Fabia modeli resmi olarak duyurulacak

2021 Skoda Fabia modeli resmi olarak duyurulacak 19

Skoda tarafının sevilen hatchback modeli 2021 Skoda Fabia resmi olarak duyurulmak için hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Skoda tarafı merakla beklenen dördüncü nesil Fabia modeli için 4 Mayıs tarihini işaret etmekte. Bununla birlikte dördüncü neslin, Volkswagen Grubu’nun; mevcut Seat Ibiza ve Volkswagen Polo modelinde yer alan MQB-A0 platformuna sahip ilk Fabia modeli olması planlanmakta..

Yeni tasarımı gösteren eskiz görsellere ve casus fotoğraflara bakıldığı vakit modelin genel hatlarının büyük bir revizyona tabii tutulduğu görülmekte. Bununla birlikte model sahip olduğu keskin LED ışıklar ile dikkatleri çekmekte. Ayrıca model eskisine göre daha büyük bir arka rüzgarlığa sahip. Daha şık yan aynalar ve öndeki aktif hava girişleri aerodinamik anlamda verimliliği optimize etmekte.

İç tasarıma baktığımız vakit modelin içinde daha canlı renkler kullanılmakta. Bununla birlikte model sahip olduğu gelişmiş ferahlık hissiyatı ile birlikte iddiasını arttırmakta.

İç tasarım taslağı, “canlı renklerin” ve “gelişmiş bir ferahlık hissinin” yeni gelişi selefinden farkını gözler önüne sermekte. Bununla birlikte model sahip olduğu bilgi eğlence sistemlerinin yanı sıra dairesel hava menfezleri ile akıllara Octavia modelinin küçültülen bir versiyonu olarak gelmekte.

Skoda ayrıca modelde opsiyon olarak “Sanal Kokpit” özelliğini sunmaya hazırlandıklarını doğruladı.

Skoda yeni platforma geçişin Fabia modeli açısından her alanda büyümeyi sunacağını belirtmekte. Bununla birlikte model eskisine nazaran 111 milimetre daha uzun ve 48 milimetre daha geniş. Ayrıca bagaj hacminin de 50 litre daha büyük olacağı vurgulanmakta.

Yeni 2021 Skoda Fabia modeli Volskwagen tarafının en yeni nesil benzinli motorları ile gelmesi beklenmekte. Bununla birlikte model turbo şarjlı üç silindirli TSI ünitesinin versiyonlarına sahip olacak.

Son olarak modelin şanzıman tarafında hem manuel hem de yeni vitesli çift kavramalı otomatik şanzımana sahip olması beklenmekte.

“2021 Mercedes-AMG EQS 63 Nurburgring’de görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version