Site icon Dijital Tekerlek

2021 Seat Ateca yenilenen tasarımıyla tanıtıldı!

2021 Seat Ateca

2021 Seat Ateca

SEAT, Ateca’nın yenilenmiş versiyonunu tanıttı. Güncellenmiş Seat Ateca SUV, bir dizi mekanik ve teknoloji revizyonunun yanı sıra, kardeşi Tarraco’dan kaldırılan bazı tasarım özelliklerine tekrardan kavuştu. SEAT, bu güncelleme ile beraber Ateca’yı Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan ve Peugeot 3008 gibi rakiplerle rekabet edebileceğini umuyor.

2021 Seat Ateca fiyatı

Güncellenen SEAT Ateca’nın Temmuz ayında satışa sunulup, ilk teslimatların Ağustos ayında gelmesi bekleniyor. Fiyatlar henüz teyit edilmedi, ancak giriş seviyesi SE varyantı için 196.00 ₺(28.000 $) ‘den başlayan ve serinin üstündeki Xcellence Lux modeli için kabaca 316.000 ₺ ( 46.000 $) ‘a yükselen fiyatlar bekleniyor. (Fiyatlara vergiler dahil edilmemiştir.)

2021 Seat Ateca dış tasarımı

2021 Seat Ateca’daki yenilen özelliklere bakacak olursak, önceki Seat Ateca modelindeki kozmetik revizyonlar arasında revize edilmiş bir ızgara, yeni LED farlar ve bir çift yeniden tasarlanmış sis lambası bulunuyor. Ön hava girişleri, kızak plakası ve tampon için de tasarımda ince detaylar mevcut. SEAT, Ateca’nın kaputuna yeni Leon hatchback ve Tarraco SUV modellerinde bulunan detayları harmanlayarak aile bağlantılarını koparmamışa benziyor.

Arkada, yeni bir tampon, spoyler ve yeni bir çift LED stoplar yer alıyor. Aydınlatma üniteleri Tarraco’larda ki tasarıma benzer bir yapıya sahip. FR ve Xperience donanım seviyelerinde kaydırma göstergelerine sahip. Son olarak, Ateca’nın rozet tasarımı, yeni Leon’da olduğu gibi elle yazılmış eğik bir tasarıma sahip.

SEAT ayrıca Ateca’nın trim seviyelerini de ayarladı. Eski otomobilin SE, SE Technology, FR ve FR Sport donanım seviyeleri, yenilenmiş modele olduğu gibi aktarıldı. Ancak SEAT’ın konfor odaklı amiral gemisi Xcellence modeli “Xperience” olarak yeniden adlandırıldı.

2021 Seat Ateca iç tasarımı

İçeride, 2021 Seat Ateca yeni bir deri direksiyon simidi, güncellenmiş kapı kolları ve kumaş veya deri yeni döşeme tasarımları seçeneklerini sunuyor. FR Sport ve üzeri modeller için 10,25 inç dijital ekran bulunuyor. Ayrıca yeni Xperience varyantı, ısıtmalı bir ön cam ile donatılmış.

Sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilir bir sürücü koltuğu, bir çift yeni USB Type-C bağlantı noktası, çok renkli bir ortam aydınlatma sistemi ve ses tanıma özelliği de 2021 Seat Ateca ile gelen yenilikler arasında sayılabilir. Alıcılar standart olarak 8.25 inçlik bir bilgi-eğlence sistemine sahipler – SE Teknoloji modelleri ve üzeri daha büyük bir 9.2 inç bilgi eğlence sistemine sahip olacaklar.

2021 Seat Ateca motor seçenekleri

2021 Seat Ateca alıcıları dört benzinli ve üç dizel motor seçeneğine sahiptir.

110 beygir 1.0 litre manuel, 150 beygir 1.5 litre manuel, 150 beygir 1.5 litre 7 ileri DSG ve 190 beygir 2.0 litre DSG şanzıman seçenekleri benzinli modeller arasında.

115 beygir 2.0 litre manuel, 150 beygir 2.0 litre manuel ve 150 beygir 2.0 litre DSG şanzıman seçenekleri de 2021 Seat Ateca dizel için tercih edilebilir.

İlginizi Çekebilir: 2020 Seat Leon Fiyatı ve Detayları

Exit mobile version