Site icon Dijital Tekerlek

2021 Renault Megane Elektrikli Crossover görüntülendi

2021 Renault Megane Elektrikli Crossover görüntülendi 24

Renault tarafında 2021 Renault Megane Elektrikli Crossover modeli ilk görüntüleri ile karşımızda. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bir sonraki Renault Megane modeli, Kia e-Niro ve Skoda Enyaq modellerini rakip almakta. Bununla birlikte model saf elektrikli kompakt bir SUV modeline dönüşmekte.

Megane modeli Fransız otomobil üreticisinin 25 yıldır ürün gamında bulunan bir model. Model sözde SUV duruşa sahip olan modelin elektrikli güç aktarma organları ile model iki trendi de bünyesinde barındırmakta. Bununla birlikte model Renault – Nissan Alliance tarafının özel CMF-EV platformunu temel almakta. Ayrıca bu platformun Ariya SUV modelinin de temelini oluşturması planlanmakta.

Hatırlamak gerekir ki Renault geçtiğimiz sene Ekim ayında Megane eVision konsepti ile otomobilin geleceği ile bilgi vermekte idi.

Modelin tasarımı

İnce LED farları bahsettiğimiz konsepte oldukça benzemekte. Ayrıca kaplamanın altında neredeyse aynı tamponun yerleştirilmesi beklenmekte.

Marka modelin potansiyel olarak rakipleri olan Kia e-Niro ve Skoda Enyaq alıcılarını yakalama umuduyla sürüş yüksekliğini de korumakta.

2021 Renault Megane elektrikli Crossover boyutları

Modelim SUV duruşuna rağmen mevcut olan Megane hatchback modelinden daha küçük olması beklenmekte. Bununla birlikte boyutlarının şu şekilde olması planlanmakta; 4.210 mm uzunluğunda, 1.800 mm genişliğinde ve 1.505 mm yüksekliğinde. Bu sayede modelin boyutları Captur ile benzer diyebiliriz.

2021 Renault Megane Elektrikli Crossover teknik özellikleri

Model için henüz teknik veriler kesin olarak bilinmemekte. Bununla birlikte Megan eVision konseptine bakarsak 214 beygir güç üretebilen ve 300 Nm tork değerine sahip bir elektrik motoru beklenmekte. Ayrıca pil tarafında 60 kWh pil paketi beklenmekte. Zaten halihazırda bahsettiğimiz kurulum Nissan Ariya modelinde zaten mevcut.

Marka modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin 8 saniyenin altında olmasını planlamakta.

Son olarak resmi olmamak ile birlikte menzil tarafında tahminler ise 442 kilometre olacağı yönünde.

2021 Renault Megane fiyat listesi ve teknik özellikleri

Exit mobile version