Site icon Dijital Tekerlek

2021 Renault Kiger SUV modeli tanıtıldı!

2021 Renault Kiger

Renault ailesinin en genç ve bize göre şaşırtıcı üyesi olan yeni kompakt crossover’ı Kiger görcüye çıktı.

Evet, bize yani ülkemize göre şaşırtıcı çünkü Kiger, aslında motor ve iskelet bakımından dolayı küçük bir araç. Yeni üye bir nevi büyük bir hatchback. Şu anda sadece Hindistan pazarında satışa sunulmayı düşünülen araç, Hindistan baz alınarak üretildi dolayısıyla 4m uzunluğa sahip ve aks mesafesinin de 2500mm olduğunu öğrendik.

Renault Kiger tasarımı ve ilk bakış

Yeni Fransızın dış güzelliğine farlarından ve çamurluklarından dolayı bakarsak daha kaslı ve agresif yapıya sahip, pek görmediğimiz tarzda. Ancak iç güzellik de çok önemli ki içerisi tanıdık olduğumuz ve çoğunluğumuzun beğendiği yeni nesil Renault kokpiti. Bunlara ek olarak ön ızgara ve far karışımı diğer Renault modellerine göre daha ilgi çekici denilebilir.

Renault Kiger teknik özellikleri

Bir diğer dikkat çeken özellik ise Renault’nun çevreci ve düşük verilere sahip motoru. Son dönemlerde otomobil üreticileri artık motor hacmini düşük beygiri yüksek tutarak daha ekonomik motor üretmeye başladılar. Fransız lider, zaten Clio modelinde de olduğu gibi yine aynı şekilde motor hacmini düşük tuttu. Başlangıç motoru 75 beygir 96 Nm tork çıkışına sahip, 1.0 motorun max değerleri ise 100 beygir 160 Nm tork. Düşük değerler endişe verebilir fakat zaten aracın ağırlığı sadece 1 ton. Kiger küçük bir SUV olmasına rağmen Renault, arka koltukları katladıktan sonra 879 litreye çıkarılabilen 405 litrelik hacmi sayesinde sınıfının en iyi bagaj kapasitesi sunuyor.

Şanzımana gelince, Renault otomatik şanzımandan kaçınmış dolayısıyla her seçenek manuel. Fakat ilerleyen zamanlarda CVT şanzıman seçeceği sunulacağı öngörülüyor. Renault, Hindistana özel üretilen aracın farklı bölgelerde de pazara gireceğini söylüyor. Ancak Türkiye’ye gelmesi pek muhtemel ve söz konusu değil.

2021 Renault Clio fiyatı ve teknik özellikleri

Exit mobile version