Site icon Dijital Tekerlek

2021 Renault Express ailesi Türkiye’de satışa sunuluyor!

2021 Renault Express ailesi Türkiye'de satışa sunuluyor! 9

Renault tarafının tüm bireysel ve ticari ihtiyaçlara cevap verebilen 2021 Renault Express ailesi Türkiye’de satışa sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni Renault Express ailesi, Combi ve Express Van olarak kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte model uygun donanımı ve fiyat fayda oranıyla birlikte markanın hafif ticari araç pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Ayrıca Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş model ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Hafif ticari araç pazarı toplam pazardan yüzde 22 pay alıyor. Minivan segmenti ise, yüzde 50’si Combi ve yüzde 12’si Van olmak üzere hafif ticari araç pazarında toplamda yüzde 62’lik bir ağırlığa sahip. Böylesine önemli bir segmentte Renault’nun pratik ve verimli hafif ticari araçları Yeni Renault Express Combi & Express Van boyutları, kolay yüklemeye uygun yapıları, yükleme hacimleri, geniş saklama alanları ve konforlu iç mekanlarıyla her türlü gereksinimi karşılıyor. Renault Ticari ailesinin yeni üyelerinin sınıfında iddialı modüler tasarım özellikleriyle hem iş hem de özel kullanımda işlevselliği en üst seviyeye taşıyarak pazardaki en iyi seçeneklerden olacağına inanıyoruz. Yeni Express’in ardından Renault’nun yenilenen diğer modellerini de Türkiye pazarına sunarak binek otomobil pazarındaki iddiamızı hafif ticari segmentine de taşımak istiyoruz.”

2021 Renault Express boyutları

Model 4,39 metre uzunluğu ve 1,91 metrelik yükleme uzunluğuyla gelişmiş bir işlevsellik sunuyor. Bununla birlikte modelin 650 kilogramlık yük taşıma kapasitesi de oldukça iddialı. İç yaşam alanına geniş kapı eşikleri ile erişim oldukça kolay. Express Van versiyonunun 71,6 santimetrelik yan kapı açıklığı modelin segmentinde lider konumu elde etmesini sağlıyor.

Express Combi versiyonunda sunulan 800 litrelik bagaj hacmiyle model oldukça işlevsel bir hal alıyor. Ayrıca modelin 1189 milimetre minimum bagaj zemini uzunluğu da; sınıfının en iddialı değerler olarak öne çıkıyor.

ÖlçülerCombi
Toplam uzunluk (mm)4394
Dingil mesafesi (mm)2812
Toplam genişlik (aynalar hariç/dahil) (mm)1775 / 2079
Toplam yükseklik (mm)1804
Ön dingil uzantısı (mm)851
Arka dingil uzantısı (mm) 730
Bagaj hacmi / Arka yolcu koltukları katlandığında (litre) 800 / 3000

2021 Renault Express tasarımı

Yeni modelin tasarımına baktığımız vakit;  dikey tamponu, yüksek konumlu ön ızgarası, kıvrımlı motor kapağı ve akıcı çizgileriyle dinamik bir genel tasarım bizleri bekliyor. Bununla birlikte markanın C formunda olan LED farları yeni modelde tasarımı oldukça güzel tamamlıyor. Ön kapılar ve sürgülü yan kapı ile kavisli hatlar akıcı bir yan görünüm sağlıyor. Ayrıca dikdörtgen tasarımlı geniş kapı eşiği ile modelin iç mekanına erişim oldukça kolay.

Tasarımı jant tarafında 15″ boyutunda jantlar tamamlıyor. Bununla birlikte model; Demir Mavi, Duman Gri, Siyah, Beyaz ve Arsenik Gri renk seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor.

İç yaşam alanı

Modelin konseptine uygun olarak iç yaşam alanı da oldukça geniş. Bununla birlikte model; gelişmiş bir işlevsellik sunan yatay tasarımlı ön konsol sayesinde modern bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca bu konsol aracın ferahlığını vurgulayan yalın çizgilere sahip.

Dekoratif süslemeler iç mekânın daha ferah ve modern hissedilmesini sağlıyor. Ön konsol, direksiyon simidi, klima kumandaları, vites kolu ve iç kapı kollarındaki krom vurgular modelin kalite algısını yükseltmeyi hedefliyor.

Hayatı kolaylaştıran teknolojiler

Bilgi-eğlence sistemi üç aşama ile kullanıcılara sunuluyor. Standart R&Go radyonun yanı sıra opsiyonel olarak; navigasyonlu ya da navigasyonsuz alınabilen Renault EASY LINK multimedya sistemi 8 inç dokunmatik ekran ve Apple CarPlay desteği de modelde mevcut. Bununla birlikte modelde; telefonlar için 15 W gücündeki kablosuz şarj, üç adede kadar USB soketi model ile kullanıcılara sunuluyor.

Dört hoparlör ile 8 inçlik renkli dokunmatik ekranlı Renault EASY LINK bilgi-eğlence sistemi, ses tanıma uyumlu kablolu Apple CarPlay sunuyor. 2 ya da 3 boyutlu navigasyon seçeneği, kavşak konumlandırma ve benzeri özelliklerle yönlendirmeyi kolaylaştırıyor. GPS sinyali olmasa bile yönlendirmeye yardımcı olmak için dahili bir jiroskop kullanıyor. 

R&Go radyo, akıllı telefonunuz aracılığıyla sezgisel ve kullanıcı dostu bir şekilde araç ve radyo özelliklerine erişim sağlamak için Bluetooth ve R&Go uygulamasından yararlanıyor.

Sürüş destek sistemleri

Express ailesi, sürüş güvenliğini önemli ölçüde arttıran yeni sürüş destek sistemleri ile donatılıyor. Bununla birlikte Combi versiyonunda; sürücü, ön yolcu, iki yan ve iki perde hava yastığı olmak üzere toplam altı hava yastığı ile gelişmiş güvenlik seviyesi sunulurken ESC özelliği ile geliyor.

Van versiyonunda ise opsiyonel olarak Geniş Açılı Aynalar kullanıcılara sunuluyor. Bu ayna ile modelin sağ kör noktasının kontrolü oldukça kolay bir hale geliyor. Bununla birlikte görüş açısı 30 dereceye yükseltilebiliyor.

Yeni Express Combi ve Van versiyonlarında; Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Hız Ayar ve Sınırlayıcı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Arka Park Asistanı ve Combi versiyonlarda Geri Görüş Kamerası gibi özelliklerde kullanıcılara sunuluyor.

Opsiyonel olarak sunulan özellikler

Yeni Renault ExpressOpsiyonel (O)
Kör Nokta Uyarı SistemiO
Geri Görüş KamerasıO
Arka Park AsistanıO
8″ Dokunmatik Ekran, Bluetooth ve USB bağlantısı, Apple CarPlayO
8” Dokunmatik Ekranlı Bilgi, Eğlence ve Navigasyon Sistemi, Apple CarPlayO
Camlı Sürgülü Kapı (Sağ)O
Yükleme Alanı Kauçuk ZeminO
Geniş Açılı AynaO
13-PIN Çekme MekanizmasıO

2021 Renault Express teknik özellikleri

Motor tipi1,5 Blue dCi 95 bg
Silindir hacmi (cm3)1,461
Silindir adedi4
Subap adedi8
Maksimum güç (bg)95
Maksimum tork (Nm)240
Yakıt tipi Dizel
Vites tipiManuel
Vites sayısı6 ileri
0-100 km/s hızlanma süresi (sn)13
İki kaldırım arası dönüş çapı (mm)11,1
Çekiş tipiÖnden çekiş

2021 Renault Express fiyat listesi

ModelVersiyonListe FiyatıLansmana Özel Fiyatı
Yeni Express VanJoy 1.5 dCi 95 bg169.900 TL159.900 TL
Yeni Express CombiJoy 1.5 dCi 95 bg 194.900 TL182.900 TL
Yeni Express CombiTouch1.5 dCi 95 bg 199.900 TL187.900 TL

[foogallery id=”27284″]

Exit mobile version