Site icon Dijital Tekerlek

2021 Range Rover Velar teknolojik anlamda güncelleniyor

Land Rover tarafında 2021 Range Rover Velar aldığı güncellemeler ile birlikte daha teknolojik bir hale geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yenilikler

Range Rover Velar modelinin aldığı yenilikler arasında dikkatleri belki de en çok Kabin Hava İyonizasyon kurulumunun filtreleme özelliklerini geliştiren Land Rover’ın Kabin Hava Arıtma Plus sistemi çekiyor diyebiliriz. Bu sisteme baktığımız vakit sistem iç yaşam alanında bulunan havada 2,5 mikrona kadar olan partikülleri filtrelemeye ek olarak, otomobilin içerisindeki CO2 seviyesini izleyerek kontrollü bir şekilde kabini havalandırabiliyor. Bununla birlikte bu özelliğin yolcuların refahını iyileştirerek, uyuşukluğu azaltıp, yorgunluktan kaynaklanan kazaları önlemeye yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Otomobil içerisindeki hava kalitesi yeni olan ön koşullandırma işlevi ile birlikte yönetilebiliyor. Bu sayede aracınıza gitmeden önce kabin içerisindeki hava sirkülasyonunu sağlamak adına model soğutma fanlarını kullanabiliyor. Ayrıca bu sistem bilgi-eğlence sistemi kullanılarak kontrol edilebiliyor.

Model bilgi-eğlence sistemi tarafında da kablosuz yeni bir güncellemeye kavuştu. Güncelleme ile birlikte model kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olacak. Bununla birlikte bu güncellemenin bu yıl içerisinde araçlara ulaşması bekleniyor.

Land Rover lastik patlamalarının neden olduğu kazaları azaltmak adına modelin opsiyon listesine contalı lastik seçeneğini ekledi. Bununla birlikte lastik sırtı ve lastiğin iç duvarı arasında, delinme yaraları üzerinde hava geçirmez bir conta oluşturan ve otomobilin etkilenmeden sürüşe devam etmesini sağlayan ekstra bir malzeme tabakası lastiği koruyabiliyor.

Renk seçeneği olarak modele Ostuni Pearl White ve Lantau Bronze olmak üzere iki yeni renk seçeneği eklendi. Bununla birlikte bu renk seçenekleri haricinde model; 14 özel renk seçeneğine ve numuneye göre eşleştirme hizmetine erişim sağlayabiliyor.

2021 Range Rover Velar teknik özellikleri ve fiyat listesi

Motor yelpazesi anlamında model herhangi bir değişikliğe sahip değil. Aynı benzinli ve dizel motor seçenekleri model ile birlikte sunulmaya devam ediyor. Bununla birlikte dizel tarafında model, 2.0 litrelik 201 beygir gücünde hafif hibrit üniteye sahip bir güç aktarma organı ile kullanıcılara sunuluyor. Bu seçeneğin üzerinde ise 62.395 Sterlin seviyesinden başlayan; 296 beygirlik 3.0 altı silindirli bir motor seçeneği bizleri bekliyor.

Benzin yelpazesi tarafında ise bizleri; elektrik desteği olmayan 245 beygirlik 2.0 litrelik dört silindirli versiyon 54.805 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Benzinli seçenek olarak bir üst versiyon ise 395 beygirlik 3.0 litrelik motora sahip. Bu seçeneğin fiyatı ise 66.525 Sterlin seviyesinden başlıyor. Ayrıca bu iki benzinli motor seçeneği yalnızca Land Rover R-Dynamic donanımı ile ulaşılabiliyor.

Benzinli seçeneklerin en üstünde ise 398 beygir güce, 640Nm tork değerine sahip olan; 2.0 litrelik dört silindirli plug-in hibrit olan Velar P400e versiyonu. Ayrıca bu versiyon ile birlikte model 17.1 kWh değerinde bir pil paketine kavuşuyor. Bununla birlikte model 53 kilometre menzile sahip. Fiyat tarafında ise bu versiyon SE donanımı ile satılan model, 64.345 Sterlin seviyesinden başlıyor.

“Mercedes-Benz, Formula E’den resmi olarak ayrıldığını duyurdu”

Exit mobile version