Site icon Dijital Tekerlek

2021 Porsche Taycan Turbo S tanıtıldı! Çok daha hızlı

2021 Porsche Taycan Turbo S

Haberin başlığını görenlerin ilk tepkisi büyük ihtimalle yok canım daha geçen sene gördüğümüz araba nasıl olur da bu kadar kısa sürede makyajlanır olacaktır. Endişelenmeyin size bir sürü yeni özellik, renk ve abonelikten bahsedeceğiz. İşte 2021 Porsche Taycan Turbo S özellikleri ve fiyatı.

2021 Porsche Taycan Turbo S özellikleri

İlk olarak 2019 yılının sonunda satışa çıkan Porsche’nin tam elektrikli spor otomobili, 2021 model yılında görünümden performansa kadar bir dizi güncelleme aldı. 2021 Taycan Turbo S, tanıtılırken yanında bir de abonelik sistemini getirdi.

Teknik özellikleri

Öncelikle yeni Taycan’ın 0-200 km/s hızlanma değerini açıklayalım. 9.6 saniyede 0’dan 200 km/s hıza çıkan 2021 Porsche Taycan Turbo S, geçen sene tanıtılan modele kıyasla 0.2 saniye daha hızlı.

2020 model yılı Taycan’a kıyasla 2 kat daha hızlı şarj olabilen 2021 Taycan Turbo S, 220 KW bataryaları ile pil ömrünü en üst seviyede tutmak için yeniden tasarlandı.

Yeni eklenen özellikleri

2021 Taycan Turbo S, navigasyon, güç ölçer ve sürücü tarafından seçilen ek ayarları gösteren Head Up Display ekranı alma imkanı sunuyor. Ayrıca Head Up Display ekranının renkli ve üç parçadan oluştuğunu da belirtelim.

2021 Taycan’a gelen en büyük yenilik, yukarıda da bahsettiğimiz 22 kWh’lık şarj kapasitesi diyebiliriz. Bir önceki 11 kWh’lık şarj ünitesine kıyasla yüzde 50 daha hızlı şarj oluyor.

Kısa süre önce BMW tarafından da duyumlarını aldığımız ve gelecekte tüm üreticilerin kullanacağı yönteme gelelim. Abonelik sistemi 2021 Taycan Turbo S’de başladı. Tıpkı Tesla’daki gibi uzaktan güncelleme alabilen Taycan Turbo S, aylık 19.5 Euro’ya Almanya’daki müşterilerine şerit takip sistemini sunuyor. Abonelik sistemini istemeyenler için tek seferde de alınabileceğini belirtelim.

[smartslider3 slider=”9″]

Galeriyi görüntüleyemiyorsanız lütfen buradan orjinal görünüme geçin.

Exit mobile version