Site icon Dijital Tekerlek

2021 Peugeot e-Rifter elektrikli MPV modeli karşımızda

2021 Peugeot e-Rifter elektrikli MPV modeli karşımızda 12

Peugeot tarafından MPV sınıfı içinde elektrikli olarak yer alacak olan, yeni model 2021 Peugeot e-Rifter modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Peugeot Stellantis EMP2 platformunu kullanan, yeni elektrikli olan MPV sınıfı içerisinde olacak olan modeli tanıttı. Modelin ismi e-Rifter. Model Vauxhall’s-e ve Citroen e-Berlingo ile aynı pil ve aktarma organlarına sahip.

2021 Peugeot e-Rifter teknik özellikleri

Yeni e-Rifter, Vauxhall ve Citroen modelleri gibi EMP2 platformuna sahip. Ayrıca modelde e-Partner modelinde kullanılan elektrikli motorun aynısı mevcut. Bu sayede model 134 beygir güce sahip.

Batarya tarafında ise 50kWh nominal batarya paketi kombinasyonu kullanılmakta. Belirtmek gerekir ki WLTP sertifikasına göre batarya tam şarj ile 275 kilometre menzile sahip.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 11.2 saniye. Ayrıca model üç farklı sürüş modu ile birlikte gelmekte. “Eco”, “Normal”, “Power”. Bu sayede farklı modlar ile birlikte farklı performans ve menzil değerleri sunabilmekte.

Model standart olarak 7.4kW tek fazlı şarj uyumluluğuna sahip. Fakat isteğe bağlı bu değer 11kW değerinde şarj da sunulabilmekte. Ayrıca model 100kW değerindeki DC şarjları da desteklemekte. Yaklaşık olarak sıfırdan yüzde seksen seviyesine 30 dakika da dolabilmekte.

2021 Peugeot e-Rifter tasarımı

İç tarafa baktığımız zaman ilk olarak 8″ boyutundaki merkezi dokunmatik ekran bizleri karşılamakta. Ayrıca i-Cockpit bilgi eğlence sisteminde standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu mevcut.

Modelin uzunluğu 4.40m ile 4.75m arasında değişebilen “Standart” ve “Uzun” seçenekleri mevcut. Bu sayede bagaj alanı 775 litreden 4000 litreye kadar değişebilmekte. Frensiz çekme kapasitesi ise 750 kilogram olarak belirtilmekte.

Son olarak modelde şeritten ayrılma durumunda uyarı sistemi, otomatik çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme gibi güvenlik teknolojileri de yer almakta.

“Peugeot 508 PSE PHEV Almanya’da piyasaya sürüldü !” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version