Site icon Dijital Tekerlek

2021 Nissan Pathfinder modeli yenilendi

2021 Nissan Pathfinder modeli yenilendi 24

Nissan markasının SUV modellerinden olan 2021 Nissan Pathfinder modeli yenilendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ülkemizde çok fazla tutulmayan Nissan markasının en geniş SUV modellerinden olan Pathfinder modelinin tanıtımı gerçekleşti. Model herkes tarafından sevilen büyük Amerikan SUV modellerine rakip olarak geliyor diyebiliriz. Çünkü ülkemizde satılmıyor olsa bile son yıllarda özellikle Amerika’da değer kazanan Japon araçlarının satışı konusunda pastadan payını alıyor.

Tasarım tarafında aldığı yeniliklere nazaran Pathfinder modeli donanım ve güvenlik konusunda da yeniliklere sahip.

Modelin ön tarafında ızgarası, C şeklindeki farları ve tavan çizgisi dışardan göze çarpan ilk detaylar. Bununla birlikte LED farlar standart olarak modelde gelmekte. Arka tarafta ise ince LED farlara ve saten krom rengindeki Pathfinder yazısı göze çarpmakta. Tasarım konusunda model gerçekten günümüz tasarımlarını yakalamış olarak görünmekte.

İç mekana göz attığımız vakit 3 sıra koltuğa sahip. Bu sayede önceden 7 kişilik olan modelin 3. sırasına 1 koltuk daha eklenerek 8 kişilik bir araç halini aldı. Ayrıca Cadillac Escalade vb. gibi lük SUV’lerde gördüğümüz 2. sıra koltukların ortasını boş şekilde yani 2 koltuklu bir 2. sıra koltuk dizilimi ile de modeli almak mümkün. Ön kısımda yer alan 9″ boyutundaki eğlence-bilgi sistemini kontrol edebileceğiniz ekran oldukça güzel konumlandırılmış halde. Ayrıca 12.3″ boyutunda dijital gösterge paneli mevcut. Model donanım konusunda 10.8″ boyutundaki head-up display’i sayesinde sürüş esnasında sürücüsüne rahatlık sunmakta. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki aracın multimedya ekranı elbette Apple CarPlay ve Android Auto bağlantılarını destekliyor.

Teknolojik geliştirmeler tarafında modelde Nissan Safety Shield 360 ismi verilen güvenlik paketi modelin en baz donanımında dahi mevcut.

2021 Nissan Pathfinder teknik özellikleri

Motor tarafında Nissan markası 3.5 litrelik V6 kullanmaya devam ediyor. Bu sayede model 284 beygir güce ve 351 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte şanzıman tarafında artık CVT şanzıman yer almazken, 9 ileri otomatik bir şanzıman kullanılıyor. Bu tarz büyük SUV modellerinde bir diğer özellik ise çekme kapasitesi. Bu alanda da Nissan Pathfinder modeli başarısını 2720 kg çekme kapasitesinin olduğunu göstererek kanıtlamakta.

Tüm bu bilgiler ışığında doğal olarak en merak edilen konu ise modelin fiyatı. Sonuç olarak bu modele ulaşmak isteyen kullanıcıların 32.000$ ile 45.000 $ gibi bir ücreti gözden çıkartması gerekiyor. Son olarak ise modelin önümüzdeki yaz aylarında satışa çıkması planlanmakta

Nissan Pathfinder için marka tarafından öncesinde yayınlanan kısa videoyu da içeren yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version