Site icon Dijital Tekerlek

2021 Nissan Leaf modeline yeni güvenlik paketleri eklendi

2021 Nissan Leaf modeline yeni güvenlik paketleri eklendi 7

2021 Nissan Leaf modeli ekstra güvenlik ekipmanları ile birlikte güncellendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nissan tarafının tamamen elektrikli olan modeli Leaf modeli, yeni bir yaya aracı uyarı sistemi ve bazı ekstra sürücü yardım teknolojileri ile artan güvenliğe odaklanan güncellemelere kavuştu.

2021 Nissan Leaf güvenlik odaklı güncellemeleri

Nissan, Leaf modelinin yeni yaya uyarı tonuna “Canto” ismini verdi. Bununla birlikte markanın Japonya’daki ses mühendislerinden oluşan ekibi tarafından şirketim tüm elektrikli araçlarının müziği olarak yaratıldı. Bu ton, yayalara içten yanmalı bir motora benzer bir sesli uyarı sağlamak amacıyla tasarlandı. Bu özellik 28 km/s hıza kadar otomatik olarak etkinleşirken, modelin hızlanmasına, fren yapmasına veya geri gitmesine bağlı olarak değişim gösterebiliyor.

Yeni yaya uyarı tonunu tamamlamak adına marka akıllı kör nokta müdahale sistemini de güncelledi. Bununla birlikte bu sistem modelde standart olarak sunulmaya başlandı. Bu teknoloji ile birlikte model, otoyolda yakın trafiği izleyerek anlık olarak kör noktayı kontrol edebiliyor.

Modelde N-Connecta ve Tekna seçenekleri halen mevcut. Bununla birlikte N-Connecta modeli 17″ alaşımlı jantlara, yarı deri döşemelere, ısıtmalı koltuklara ve 360 derecelik park kamerasına sahip. Ayrıca bu varyant 27.995 Sterlin değerinde başlangıç fiyat etiketine sahip.

En üst seviyes olan Tekna varyantında ise; birinci sınıf Bose Ses Sistemi, deri ve süet döşeme, elektronik park freni, viraj işlevine sahip LED sis lambaları ve Nissan’ın ProPILOT yarı otonom sürüş sistemi sunuluyor. Bununla birlikte bu varyant ise 29.995 Sterlin değerinde başlangıç etiketine sahip.

Markanın akıllı dikiz aynası Tekna varyantında isteğe bağlı olarak; 395 Sterlin değerinde bir opsiyon olarak sunuluyor. Aynada arka tarafta yer alan kameranın görüntüsünü yansıtan bir LCD monitör bulunur. Bu sayede sürücünün görüş alanı, arka koltuklar da yer alan yolcular nedeniyle asla eksilmez.

Teknik özellikleri

Model iki farklı güç aktarma organı seçeneği ile birlikte sunuluyor. En ucuz olan modelde yer alan 40kWh değerindeki pil paketi; maksimum 270 kilometre menzile sahip olan, 148 beygirlik elektrikli motor ile eşleştiriliyor. Bununla birlikte modelde 50kW DC hızlı şarj özelliği standart olarak sunuluyor.

Daha güçlü Leaf e+ modeli 30.445 Sterlin değerinde başlangıç fiyat etiketine sahip. Bununla birlikte model 62kWh değerinde pil paketi ile birlikte 214 beygirlik elektrik motoruna sahip. Bu sayede model 384 kilometre menzile sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6.9 saniye.

“Ford Puma Rally 1 modeli WRC için hazır” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version