Site icon Dijital Tekerlek

2021 MG EHS PHEV modeli Türkiye’de ön satışa sunuldu!

Ülkemizde Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in ülkemizde temsil ettiği MG tarafının, 2021 MG EHS PHEV modeli ülkemizde satışa sunulacak. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ürettiği yenilikçi otomobillerle her daim dikkatleri çeken İngiliz otomobil üreticisi MG tarafının; yeni modeli EHS PHEV ülkemizde satışa sunulan ikinci MG modeli olacak. Bununla birlikte model, markanın ilk hibrit modeli olmasıyla da ayrı bir öneme sahip. Model, yüzde yüz elektrikli otomobillere henüz kendisini hazır hissetmeyen fakat sürdürülebilir teknolojiyi kullanan bir otomobil deneyimlemek isteyen kullanıcıları hedefliyor. Popülaritesi hem dünya hem de ülkemizde oldukça yükselen SUV gövde tipine sahip. Ayrıca SUV gövde tipi ile hibrit motor birleşiminin en yenilikçi örneği olan MG EHS PHEV; kurumsal karbon ayak izi konusunda hassas olan kurumlara konforlu ve tasarruflu bir deneyim vadediyor.

2021 MG EHS PHEV tasarımı

Dış hatlarına baktığımız vakit oldukça gösterişi ve kaliteli öğeler bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelde; MG logosunu çevreleyen etkileyici ön ızgarası, kedi gözü tarzındaki LED gündüz sürüş farları ve 18″ boyutundaki “Hurricane” elmas kesim alaşımlı jantları dikkatleri ilk çeken detaylar arasında yer alıyor.

Arka tarafa baktığımız vakit ise dikkatleri; direkt olarak krom çift egzoz çıkışı ile alüminyum tampon koruyucu çekiyor. Modelin arka LED stoplarının dinamik ışıkları, modelde yer alan teknolojiyi oldukça güzel bir şekilde yansıtabiliyor.

İç yaşam alanında kullanıcılara sunulan; malzeme ve işçilik ile birlikte modelin kalite hissi oldukça yükseliyor. Bununla birlikte sürücüyü saran koltuklar ile birlikte en uygun sürüş pozisyonu oldukça kolay bir şekilde ayarlanabiliyor. Piyano tuşu görünümlü düğmeler, türbin tasarımlı havalandırma ızgaraları ve yumuşak yüzeyli kapı döşemeleri ile birlikte iç tarafta da oldukça bütünleşmiş bir tasarım mevcut. Modelde 12.3″ boyutunda olan dijital gösterge paneli ile sürüye ihtiyacı olan tüm bilgiler sunulabiliyor. Ayrıca modelde bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek adına 10″ boyutunda Apple CarPlay ve Android Auto destekleyebilen dokunmatik bir ekran da mevcut.

2021 MG EHS PHEV Boyutları

BoyutlarıMG EHS PHEV
Uzunluk4574 milimetre
Genişlik1876 milimetre
Yükseklik1664 milimetre
Yerden yükseklik145 milimetre
Dingil mesafesi2720 milimetre
Bagaj hacmi448 litre
Bagaj hacmi (arka koltuklar yatırılmış halde)1375 litre
İzin verilen azami aks ağırlığıÖn: 1095 kilogram / Arka: 1101 kilogram
Römork çekme kapasitesi (frensiz)750 kilogram
Römork çekme kapasitesi (frenli)1500 kilogram

2021 MG EHS PHEV teknik özellikleri

Güç aktarma organı1.5 turbo GDI + Elektrik motoru
Maksimum Güç (PS) (kW)258
Maksimum Tork (Nm)480
Şanzıman6 vitesli şanzıman

Şanzıman tarafında modelde; benzinli motora bağlı 6 vitesli şanzıman ile elektrik motoruna bağlı 4 vitesli şanzıman birleşimiyle oluşan 10 vitesli otomatik şanzıman mevcut. Bu yenilikçi şanzıman modelin her zaman en doğru viteste olmasını sağlamakla kalmıyor; akıcı geçişlerle sürüş keyfini de arttırıyor.

ModelEHS PHEV
Batarya kapasitesi16,6 kWh
Elektrik menzil52 kilometre (WLTP)
Enerji tüketimi240 Wsa/km (WLTP)
Dâhili 3,7 kW AC Şarj süresi4,5 saat
CO2 emisyon salınımı (WLTP)43 gr/km (WLTP)
Yakıt tüketimi (100 kilometre)1,8 litre (WLTP)
Azami hız190 km/s
Hızlanma 0-100 km/s6,9 saniye
Şanzıman10 vitesli elektrikli sürüş şanzımanı

Sürüş destek sistemleri

Kullanıcılara güvenli sürüş deneyimi sunabilmek adına modelde bir çok sürüş destek sistemi mevcut. Bununla birlikte model, L2 (2.Seviye) otonom sürüş sunan MG Pilot Teknolojik Sürüş Desteğine sahip. Model ile birlikte; Aktif Acil Durum Fren Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı, Kör Nokta Tespit Sistemi, Adaptif Hız Sabitleyici, Hız Destek Sistemi ve Trafikte Sürüş sistemi gibi teknolojiler de kullanıcılara sunuluyor.

2021 MG EHS PHEV donanım seçenekleri

Model kullanıcılara Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım seviyesinde sunuluyor. Modelde yer alan 12,3″ boyutunda olan dijital gösterge paneli ve 10,1″ boyutundaki dokunmatik multimedya ekranı her iki donanım seviyesinde de mevcut. Bununla birlikte modelin her iki donanım seviyesinde de; çift bölgeli tam otomatik klima, navigasyon, 6 hoparlör, Bluetooth bağlantı, Apple Carplay ve Android Auto, anahtarsız giriş ve çalıştırma, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve 220 volt Tip2 şarj kablosu standart olarak sunuluyor.

MG EHS PHEV modeli; beyaz, metalik siyah, metalik kırmızı ve metalik gri olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip. İç tarafta ise dış renge bağlı olarak siyah veya siyah-kırmızı renkler seçilebiliyor.

Comfort donanım paket ile birlikte model; versiyonunda suni deri koltuklar, elektrikli ayarlanabilir yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, ısıtmalı ve spor ön koltuklar, 18 inç alaşım jant, dinamik kılavuzlu geri görüş kamerası ve yükseklik ayarlı halojen farlar gibi seçkin özelliklere kavuşuyor.

Luxurt donanım paketinde ise; panoramik açılır cam tavan,  özel tasarım deri-Alcantara koltuklar, elektrikli ayarlanabilir ön yolcu ve sürücü koltuğu, 64 renkli ambiyans aydınlatma, elektrikli bagaj kapağı, yükseklik ayarlı LED farlar, arka dinamik sinyal lambalar ve 360° kamera gibi konforu arttıran özellikler mevcut.

2021 MG EHS PHEV fiyat listesi

DonanımFiyat
2021 MG EHS PHEV Comfort649.000 TL
2021 MG EHS PHEV Luxury689.000 TL

Otomobilin halihazırda yayınlanan fiyat listesinin ön satışlar için geçerli olduğunu unutmamak gerek. Bununla birlikte ilerleyen günlerde modelin fiyatında değişimler meydana gelebilir.

Son olarak MG Türkiye Marka Direktörü Tolga Küçükyumuk konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu;

“MG’nin yenilikçi ve çevreci modellerini Türk tüketicisiyle buluşturmaya devam ediyoruz. Markamızın ilk şarj edilebilir hibrit modeli yeni MG EHS PHEV’in teknolojisi, sınıf lideri boyutları ve yüksek donanımıyla Türkiye pazarında kendine güçlü bir konum kazanmasını bekliyoruz. Aracımızın ilk teslimatlarını Aralık ayında yapmayı planlıyoruz. O zamana kadar geçerli olacak ön satış koşullarıyla 60 bin TL kapora ödeyen müşterilerimiz araç fiyatını sabitleyebilecekler. Buna ek olarak, kullandığı fosil yakıtlı otomobilini yenilemeyi planlayan müşterilerimize 50 bin TL “Elektrikliye Geçiş Desteği” sağlıyoruz. Dileyen müşterilerimize ise MG Kiralama’dan aylık 7 bin 990 TL+KDV’den başlayan fiyatlarla EHS PHEV kiralama teklifi sunabiliyoruz”

“2021 Hyundai KONA Electric Türkiye’de satışa sunuldu!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version