Site icon Dijital Tekerlek

2021 MG 5EV modeli iddialı menzili ile karşımızda

2021 MG 5EV modeli iddialı menzili ile karşımızda 3

Menzil konusunda oldukça iddialı olan 2021 MG 5EV modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

MG tarafı, bütçeye uygun tamamen elektrikli aile otomobilleri ile kullanıcılarına hitap etmekte. Bununla birlikte marka 5 modelinin revize edilen versiyonu ile yeniden bizlerle.

2021 MG 5EV facelift teknik özellikleri

Model motor tarafında; önceki modele nazaran 30 beygir güç ve 20 Nm tork değeri ile geliştirilen; maksimum 184 beygir güce ve 280 Nm tork değerine sahip bir elektrikli motor yer almakta. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 8.3 saniye. Bu hızlanma süresi ile birlikte rakibi Hyundai Kona Electric modelini zorlayabilir.

Model menzil tarafına göz attığımız vakit ise gösterilen gelişim gerçekten oldukça iyi görünmekte. Model önceden 344 kilometre menzile sahipken bu menzil değeri 642 kilometre seviyesine yükselmekte. Fakat belirtmek gerekir ki MG tarafı bunu net olarak onaylamış değil. 2021 MG 5 modelinin sahip olduğu yeni bataryası ile bu menzili sunabileceği düşünülmekte.

MG 5EV modeli şarj tarafında ise; 11kW dahili üç fazlı şarj cihazı ile halka açık noktalarda da hızlı şarj özelliği sunabilmekte. Bu sayede modelin pili 30 dakikada yüzde 80 seviyelerine çıkmakta. Modelin şarj tarafında 50 kW değerinden 100 kW değerine yükselen DC şarj hızı da henüz marka tarafından doğrulanmamakta.

2021 MG 5EV tasarımı

Modelin tasarımına geldiğimiz vakit ise; model çağdaş tasarım çizgilerine ulaşmak adına ön ve arka kısmını güncellemekte. Bununla birlikte revize edilen tamponlar, yeni ışıklar ve daha küçük ızgarası ile modelin aerodinamik bir burna sahip olduğunu belirtebiliriz.

Modelin bagaj kapasitesi tarafında ise 464 litrelik kapasite bizleri beklemekte. Ayrıca koltukların kapanması ile bu kapasite 1456 litreye yükselmekte.

Son olarak modelin Ekim ayında Avrupa pazarında; 24.495 sterlin civarında bir fiyat ile satışa çıkması beklenmekte.

“2021 Skoda Kamiq fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version