Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes EQS yeni özellikleri ile bizlerle

2021 Mercedes EQS yeni özellikleri ile bizlerle 53

Yeni tamamen elektrikli 2021 Mercedes EQS modeli; lansman ardından iki farklı model olarak satışa sunulması beklenmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes, S-serisi tamamen elektrikli bir limuzin tutkusu ve Tesla Model S, Audi E-Tron GT’nin rakibi olmayı hedeflemekte. Ayrıca model ortaya çıkmadan önce EVA isimli platformunu kullanan ilk Mercedes modeli olma özelliğine sahip.

Lansmandan itibaren giriş seviyesi model EQS 450+ rozetli olması ve arkaya monteli tek bir elektrik motoru bulunması beklenmekte. Bununla birlikte Mercedes EQS 580 4MATIC, dört tekerlekten çekişli bir modeli ve henüz doğrulanmamış yüksek performanslı bir modeli de onaylamakta.

2021 Mercedes EQS teknik özellikleri

EQS 450+ modeli tek motoru sayesinde 329 beygir ve 568 Nm tork değerine sahip. EQS 580 4MATIC, ön aksta ekstra bir motor ekleyerek performansı; 516 beygir güce, 855 Nm tork değerine ulaşmakta.

Model biri kullanabilir 90 kWh kapasiteli ve 107.8 kWh değerinde pil seçenekleri sunulmakta. Bu sayede model maksimum 770 Nm menzile sahip. Model ile alakalı daha fazla performans veya menzil spesifikasyonları açıklanmamakta.

Şarj tarafında ise model 400 voltluk pil mimarisi, 200 kW’a kadar DC hızlı şarj özelliği ile birleştirilmekte. Ayrıca 22kW olarak derecelenmiş yerleşik bir AC şarj cihazı da takılmış durumda.

2021 Mercedes EQS tasarımı

Mercedes, EQS etkileyici menzil rakamına oldukça başarılı olan aerodinamik profili yardımcı olmakta. Bununla birlikte modelin tamamen düz alt bölmesi, nispeten küçük ön alanı ve coupe benzeri gövde şekli sayesinde sürtünme katsayısı tarafında 0.20Cd değerine sahip.

Model sahip olduğu hava girişleri soğutma adına gerekli olmadığında kapanabilmekte. Bununla birlikte otomobilin alaşımları (19,20 ve 21 inç) ayrıca tekerlek kemerlerinin etrafındaki; türbülanslı havaya yumuşatmak adına ince aerodinamik kanatlara sahip.

EQS, güç aktarma sistemi için ön tarafta daha az yer gerektiği için ileri kabin tasarımına sahip. Mercedes, bunun kabin alanı miktarını arttırdığını söylemekte.

İç kısıma baktığımızda ise model yeni Hyperscreen bilgi-eğlence sistemine sahip ilk Mercedes.

Dijital gösterge paneli, merkezi medya ekranı ve klima kontrollerini tek bir cam panelde birleştirmekte. Bununla birlikte modelde yer alan panel 55.5″ boyutunda kavisli bir ekrana sahip.

Son olarak modelin ses sistemi tarafında Burmester Surround ses sistemi bulunmakta.

“Elveda Mercedes-AMG CLS 63”

Exit mobile version