Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz S-serisi Maybach V12 tanıtıldı

2021 Mercedes-Benz S-serisi Maybach V12 tanıtıldı 2

Mercedes tarafı 2021 Mercedes-Benz S-serisi Maybach yüzüncü yıla özel olarak tanıtmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelin ön çamurluğuna baktığımız vakit gördüğümüz V12 logosu otomobil severleri heyecanlandırmakta. Bununla birlikte bu ayrıntı; markanın V12 motoru en yeni nesil S-serisi ile kullanmaya devam edeceğinin bir kanıtı olarak görülmekte. Ayrıca marka büyük motoru en üstte yer alan Maybach ile kullanarak sözlerini yerine getirmekteler.

2021 Mercedes-Benz S-serisi Maybach teknik özellikleri

Modelde tanıdık olan ikiz turbolu 6.0 litrelik motorun yer alması oldukça yüksek ihtimal. Muhtemelen model S650 veya S680 rozetini taşıyacak. Bununla birlikte modelin sahip olacağı 4Matic çekiş sistemi ile birlikte 600 beygirden fazla gücü kullanıcısına sunması beklenmekte.

Markanın V12 motorunu sunacağı tek sürümün S-serisi olacağı anlamına gelmekte. Bununla birlikte modelin rakiplerinin; Bentley Flying Spor W12, Rolls-Royce Ghost ve A8 W12 Horch modeli olabileceği belirtilmekte. Ayrıca BMW tarafı halen V12 motorlu M760i modelinin satışına devam etmekte.

V12 motorun bu şekilde gündeme gelmesinin ardından Maybach GLS modelinde kullanılma ihtimali akıllara gelmekte. Bununla birlikte markanın henüz V12 motoru GLS modelinde kullanmaya yönelik bir planı bulunmamakta.

Son olarak Daimler tarafının ultra lüks markası tamamen elektrikli olan çevre dostu modelleri de ortaya çıkararak; hitap ettiği kitleyi büyütmeyi hedeflemekte.

“2021 Mercedes-Benz EQS resmi lansmanı bugün gerçekleşti” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version