Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz EQS resmi lansmanı bugün gerçekleşti

Mercedes-Benz tarafının tamamen elektrikli olan ilk lüks sedan modeli 2021 Mercedes-Benz EQS resmi lansmanı ile bugün duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka 15 Nisan tarihinde dünyanın farklı yerlerinden farklı konulara değinerek gerçekten oldukça güzel bir lansman gerçekleştirdi.

Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak Mercedes tarafı bundan sonraki 20 yıl içinde karbonsuz yeni bir araba filosu sunmaya çalışmakta. Bununla birlikte marka sattığı araçların yarısından fazlasını elektrikli modellerden oluşturmayı gelecek için hedeflemekte. Ayrıca içten yanmalı motora sahip olan modellerine eklenen plug-in hibrit teknolojisi ile birlikte marka elektrik deneyimini her alana yaymayı hedeflemekte.

Yeni EQS modeli bahsettiğimiz hedeflere uygun şekilde özellikle sürdürülebilir olacak şekilde tasarlanmakta. Yeni modeller karbon salınımına sahip olmadan ve geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak üretilmekte. Bununla birlikte Mercedes-Benz AG’nin iklim koruma hedefleri Science Based Targets Initiative (SBTI) tarafından onayı kaptı.

2021 Mercedes-Benz EQS tasarımı

Modelin tasarım tarafında aerodinamik açıdan inanılmaz işler başarılmakta. Özellikle aerodinamik ve tasarım departmanları oldukça dengeli bir şekilde çalışmakta. Bununla birlikte modelin sürtünme katsayısı 0.20. Bahsettiğimiz bu değer EQS modelini dünyadaki en aerodinamik üretim otomobili yapmakta. Ayrıca model tasarımı ile birlikte sessizlik açısından inanılmaz işler başarmakta. Elbette bu başarıyı tasarım getirmekte. Çünkü modelin rüzgar gürültüsü seviyesi bir hayli düşük.

İç tarafa baktığımız vakit bizleri bekleyen MBUX Hyperscreen gerçekten oldukça iyi konumlandırılmakta. Özellikle yeni olan 3 ekran tek bir cam altına yerleştirilerek bütün bir ekran görünümünü kazanmakta. Bununla birlikte bu tasarım neredeyse A sütunundan diğer A sütununa kadar gitmekte.

Ön yolcu için bulunan ekran 12.3″ boyutunda OLED bir ekran. Bu sayede yolcu ekran üzerinden birçok eğlence işlevlerine ulaşabilmekte. Ayrıca Mercedes-EQ akıllı sistemi kamera tabanlı bir kilitleme mantığına güvenmekte. Bununla birlikte sürücü sürüş esnasında ön yolcu ekranına baktığı vakit ekran otomatik olarak kararmakta .

Mercedes EQS güvenlik sistemleri

Marka özellikle kaza güvenliği platformdan bağımsız olarak geçerli. Diğer tüm Mercedes’ler gibi EQS modeli de sert bir yolcu bölmesine, deformasyon bölgelerine ve son teknoloji güvenlik sistemlerine sahip. Ayrıca PRE-SAFE standart olarak gelmekte.

Modelin elektrikli olması özellikle güvenlik konsepti açısından güvenli konsepti için yeni tasarım olanaklarını da beraberinde getirdi. Bununla birlikte bataryanın alt gövdedeki çarpmaya karşı korumalı bir alana yerleştirilmesi için uygun yerin seçilme şansı mevcut. Ayrıca modelde büyük bir motor bloğunun bulunmaması önden çarpışmadaki davranışını daha iyi modellenebilir bir hale getirmekte.

2021 Mercedes-Benz EQS teknik özellikleri

ModelEQS 450+EQS 580 4MATIC
Çekiş sistemiArka tekerlekTüm tekerleklerden
Gücü245 kW385 kW
Tork Değeri568 Nm855 Nm
0-100 km/s hızlanma süresi6.2 saniye4.3 saniye
Maksimum Hız210210
Kullanılabilir pil içeriği (WLTP)107,8 kWh107,8 kWh
DC şarj süresi31 dakika31 dakika
DC şarj kapasitesi200 kW200 kW
Birleşik yakıt tüketimi 20.4-15.7 kWh/100 km21.8-17.4 kWh/100km

Modelin boyutları

Uzunluk 5216 mm
Genişlik1929 mm
Yükseklik1512 mm
Ön / Arka izle1667 mm

Son olarak modelin boyutlarının modellerine göre değişeceğini belirtmek gerekir. Ayrıca model Amerika için de farklı boyutlara sahip. Fakat bu farkları gözle fark etmek elbette çokta mümkün değil.

“2021 Hyundai Elantra fiyat listesi ve teknik özellikleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version