Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz EQB resmi olarak tanıtıldı

2021 Mercedes-Benz EQB resmi olarak tanıtıldı 40

Mercedes tarafının ucuz elektrikli SUV modeli olarak nitelendirdiği 2021 Mercedes-Benz EQB modeli resmi olarak duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafı 2021 Şangay Otomobil Fuarında EQB modelini tanıtması ile birlikte EQ ailesine yeni modeli eklemekte.

2021 Mercedes-Benz EQB teknik özellikleri

EQB modeli ilk olarak standart AMG Line görünümü ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile piyasaya sürülecek. Bununla birlikte bu versiyon iki elektrikli motora sahip. Bununla birlikte modelin bu versiyonu 288 beygir gücünde. Ayrıca seriye eklenecek diğer versiyonlar arasında 188 beygirlik öne monte edilen motora sahip önden çekişli EQB 250 modeli, çift elektrikli motora sahip EQB 300 4Matic modeli de eklenebilir. EQB 350 versiyonunun ise 241 beygir gücü ile gelmesi beklenmekte.

EQB 350 modelinin elektrikli motorları için güç arka kısma yerleştirilmekte. Bununla birlikte bu modele Deutsche Accumotive tarafından üretilen 66 kWh değerine lityum iyon pil eklenmekte.

Modelin AC sistemi ise 11 kW’a kadar; DC kurulumda ise 100 kw’a kadar şarj edilebilmekte.

Nihai performans verileri henüz onaylanmadı fakat yetkililer ilk dört tekerlekten EQB modelinin 0-100 km/s hızlanma süresinin yaklaşık 6 saniye olması beklenmekte. Ayrıca modelin menzilinin de 418 kilometre seviyesinde olacağını açıklamaktalar.

Mercedes-Benz EQB tasarımı

EQB modeli genel olarak profilinin temelini aldığı GLB modeline oldukça çok benzemekte. Fakat elbette model elektrikli olduğu için bazı ayırt eden detaylara sahip. Bununla birlikte modelin yandan duruşu GLB modeli ile aşağı yukarı aynı.

Modelin ızgarasının ortasına konumlandırılan büyük Mercedes logosu bulunmakta. Ayrıca model önden bir soğutmaya ihtiyaç olmadığı için ızgara tasarımında kapalı bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model jant tarafında 18″ ve 20″ boyutunda jant seçeneklerine sahip.

Tamponlara baktığımız vakit bizleri oldukça dengeli bir tasarım beklemekte. Bununla birlikte arka tasarım ön tasarıma göre biraz daha sert.

Arka tarafa geldiğimiz vakit bizleri boydan boya uzanan bir far tasarımı beklemekte. Bununla birlikte modelin arka tamponunda yer alan krom detaylar modelde egzoz çıkışı var izlenimini yakalamakta.

İç yaşam alanına baktığımız vakit ise modelin yedi kişilik seçeneğinin olması oldukça dikkat çekici. Çünkü bu sınıf içerisinde yedi kişilik modele sahip markalar oldukça kısıtlı. Bu nedenle model rakiplerine göre bu konuda daha iddialı. Fakat belirtmek gerekir ki model standart olarak beş koltuklu bir dizilime sahip. Ayrıca modelin geniş ailelere hitap edebiliyor olması da bir başka güzel yanı olarak görülmekte.

Modelin iç kısmında yer alan alüminyum efektli hava menfezleri ve gösterge paneli ile birlikte ortam aydınlatması oldukça güzel bir bütünlük içerisinde kullanılmakta. Bununla birlikte benzersiz dijital gösterge grafikleri ve değiştirilen kaplamalar da oldukça dikkat çekici.

Bilgi eğlence sistemi nasıl ?

Model iç mekanda ince ayarlara sahip olsa da yavaş yavaş klasikleşen Mercedes iç yaşam alanına sahip. Bununla birlikte kabinin etrafında marka mavi noktalı aydınlatma şeritleri ve dikişleri yer almakta.

Modelde MBUX bilgi-eğlence sistemi yer almakta. Ayrıca model “Hey Mercedes” sesli asistanı destekleyen 10″ boyutunda iki adet ekrana sahip. Bununla birlikte şarj noktalarını görebileceğiniz özellikte modelde standart olarak sunulmakta.

Güvenlik ve sürüş yardım sistemleri

Modelde bir çok akıllı güvenlik teknolojisi yer almakta. Yaya ve bisikletli uyarı algılama gibi özellik ile birlikte standart olarak sunulan otomatik acil frenleme ve şerit tutma yardımı gibi teknolojiler mevcut. Bunların da ötesinde uyarlanabilen hız sabitleyici sistemi, rejeneratif fren sistemi modelde mevcut.

Son olarak modelin fiyatı henüz net olarak açıklanmadı. Fakat beklentiler modelin 40.000 dolar civarında bir başlangıç fiyatına sahip olacağı yönünde.

“Volkswagen ID.4 GTX, 28 Nisan’da piyasaya sürecek” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version