Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz EQA yeni varyantlar ile genişliyor

2021 Mercedes-Benz EQA yeni varyantlar ile genişliyor 23

Mercedes tarafında 2021 Mercedes-Benz EQA modeli yeni varyantlarına kavuşuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafı EQA modeli için 300 4MATIC ve 350 4MATIC isimli; iki yeni dört tekerlekten çekişli elektrikli güç aktarma organlarına sahip versiyonları piyasaya sürdü. Bununla birlikte her iki versiyonda da 66.5 kWh değerinde pil paketi mevcut.

2021 Mercedes-Benz EQA teknik özellikleri

EQA 300 4MATIC, 225 beygir güce, 390 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 7.7 saniye.

EQA 350 4MATIC, 288 beygir güce, 520 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6 saniye.

Her iki modelde de yukarıda da belirttiğimiz gibi 66.5 kWh değerine pil paketi yer alıyor. Bununla birlikte her iki modelin menzili 410 ila 424 kilometre seviyesinde.

Yeni versiyonlar pil tarafında EQA 250 modeli ile aynı pil paketine sahip olduğu için şarj konusunda EQA 250 ile aynı verilere sahipler. Bununla birlikte model 100 kW DC hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor.

Önden çekişli olan EQA versiyonunu hatırlayacak olursak; model 188 beygir güce, 375 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 8.9 saniye.

EQA tasarımı

Mercedes-Benz GLA modelinin elektrikli kardeşi niteliğinde olan Mercedes-Benz EQA modelinin tasarım tarafı gerçekten oldukça etkileyici görünüyor. Ön kaputta yer alan tasarım çizgileri direkt göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. Yan camların coupe formunda olması da oldukça popüler olan tasarım dilinden feyz alındığının kanıtı gibi görünüyor. Yan kısımların dinamik hatları araca zarafet katmış, ışık ve gölgenin etkileşimini gözler önüne sermiş durumda.

Ön kısımda yer alan mavi EQA yazısı aracın elektrikli olduğunu belirtir nitelikte. Kapı tasarımlarının pervazlara kadar uzanması erişim kolaylığı sağlarken kapı çerçevelerinin sağlamlığının arttırılması güvenlik konusunda da önemli etkiye sahip. Aracın etrafındaki korumalık adı altındaki parçalar aracın arazi karakterini vurgulamasının yanında SUV olduğunu da hatırlatıyor.

İç dizayn tarafında ise EQA modelinin elektrikli olduğunu gösteren birçok işaret mevcut. Donanım yelpazesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek olan modelin iç dizaynı oldukça başarılı görünüyor. Elektrikli araca özel olan göstergeler, ekranlar, altın rengi ve mavi renkli vurgular göze çarpıyor.

Standart olarak EQA modelinde 18 inç boyutunda alaşımlı jantlar, elektrikli bagaj kapağı, deri direksiyon simidi, uzun huzmeli LED farlar ve 64 farklı renkte ortam aydınlatması gibi özelliklerin sunulacak olması da oldukça güzel haber.

2021 Mercedes-Benz EQA fiyat listesi

Modelin en ucuz modeli olan EQA Sport 44.496 sterlin fiyat etiketine sahip. Bununla birlikte bu fiyatta modelde 18 inç aerodinamik alaşım jantlar, konfor süspansiyonu, LED farlar ve hız sabitleyici, şerit tutma asistanı, kör nokta asistanı ve park asistanı gibi bir çok teknoloji yer alıyor.

EQA AMG Line tarafının fiyatı 44.995 sterlin seviyesinden başlıyor. Model bu versiyona ile; 18 inç jantlara, AMG gövde kitine, parlak siyah radyatör ızgarasına ve ışıklı eşik plakalarına kavuşuyor. İç tarafta ise kullanıcıları; çift deri kaplı AMG spor koltuklar, fırçalanan paslanmaz çelik pedallar, AMG paspaslar ve bir Nappa deri çok işlevli spor direksiyon simidi bekliyor.

AMG Line Premium modelleri 48.995 sterlin seviyesinden başlıyor. Bu versiyon ile birlikte model 9 inç alaşım jantlar, elektrikle açılan panoramik cam tavan ve anahtarsız hareket gibi ek özelliklere sahip olabiliyor. Ayrıca iç tarafta  artırılmış gerçeklik navigasyon sistemi, kablosuz bir akıllı telefon şarj cihazı ve birinci sınıf 10 hoparlörlü stereo gibi detaylara kavuşuyor

 Son olarak serinin en üstünde EQA AMG Line Premium Plus yer alıyor. Bununla birlikte paketin fiyatı 51.995 sterlin seviyesinden başlıyor. Modele ek olarak paket ile; 20 inç alaşım jantlar, uyarlanabilen amortisörler, hıza duyarlı hidrolik direksiyon, 360 ​​derecelik bir park kamerası; baş üstü ekranı, elektrikli ön koltuklar ve 590 watt’lık 12 hoparlörlü Burmester ses sistemi eklenmekte.

“Niels van Roij Design elinden Land Rover Defender” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version