Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio modelleri yenilendi!

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio modelleri yenilendi! 15

Bu senenin başlarında teaser görselleriyle kendini gündemde tutan Mercedes-Benz E-Serisi coupe ve cabriolet modelleri tanıtıldı. 2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio modelleri dışarıdan bakınca çok dikkat çeken yenilikler alamamış olsa da iç mekanda gayet başarılı bir operasyon geçirmiş. Teknolojik yükseltmeler ve bazı detaylar daha güzel görünen bir E Serisi çıkarmış ortaya.

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio dış tasarımı

Eski nesile yapılan makyaj operasyonunda öne çıkan yeniliklerin başında LED farlar yer alıyor. Bununla birlikte düz bir gövde ve tekrar düzenlenen stop tasarımları yeni A-Sedan tasarımını andırıyor diyebiliriz. Yeni elmas ızgaranın tek bir panjuru ortasında Mercedes yıldızı ile süsleniyor. Arkadaki Mercedes yıldızı da geri görüş kamerasını saklıyor.

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio iç tasarımı

İç mekana göz attığımız zaman daha sade ve temiz bir tasarım karşılıyor bizi. 12.3 inç boyutunda, Mercedes-Benz’in MBUX adını verdiği bilgi eğlence sistemine sahip ekranı, otomobili teknolojik olarak yeni bir seviyeye taşımış dersek yanlış olmaz. Mercedes-Benz iç mekanda yaptığı değişikliklerde farklı bir detay üzerine yoğunlaşmış. Yeni AMG direksiyon simidi aldığı güncellemeyle daha kullanıcı dostu hale gelmiş. Üzerinde yer alan sensörler ile sürücü ile iletişimde olan yeni direksiyon simidi sürüş asistanlarını sürücünün durumuna göre aktif veya pasif hale getirebiliyor. Büyük ihtimalle eklenen yeni sensörlerden dolayı kulakçıklar biraz daha aşağıda konumlandırılıyor artık.

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio motor seçenekleri

2021 Mercedes-Benz E-Serisi Coupe ve Cabrio modelleri, Mercedes EQ Boost sistemi ile yeni bir 3.0 litrelik sıralı 6 turboşarjlı motor kullanıyor. Bu güç ünitesi 362 beygir güç ve 500 Nm tork üretirken EQ Boost fazladan 21 beygir güç ve 250 Nm tork sağlıyor. 9G-TRONIC 9 vitesli otomatik şanzıman standart olarak geliyor ve azami hız elektronik olarak 210 km/saat‘e sınırlandırılmış.

2021 Mercedes-AMG E53 Coupe ve Cabriolet

Daha fazla eğlence istiyorsanız, Mercedes-AMG bunun için 2021 E53 Coupe ve Cabriolet’i süsledi. Her biri, 429 beygir güç ve 520 Nm tork sağlayan gelişmiş AMG 3.0 litrelik sıralı 6 turbo motor kullanıyor.

2021 Mercedes-AMG E53 şanzımanı, AMG SPEEDSHIFT TCT 9G sistemi ile değiştirildi. ve AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş standart olarak sunuluyor. AMG fren sistemi, dört pistonlu sabit kaliperler ile çapraz delinmiş ve içten havalandırmalı 14.6 x 1.4 inç disklere sahip. Arka aksta ise tek pistonlu yüzer kaliperler ile dahili olarak havalandırılan 14.2 x 1.0 inç diskler yer alıyor.

0’dan 100 km/s hıza E53 Coupe’de 4,3 saniyede ve E53 Cabriolet’te 4,5 saniyede ulaşıyor. Azami hız ise 250 km/saat olarak sınırlandırılmış.

Dışarıda, on iki dikey çıta içeren AMG’ye özgü bir radyatör ve daha düz, daha keskin gövdeli tamamen LED farlarlara sahip yeni bir ön tampon var. Arkada ise tamponun içine entegre edilmiş gümüş krom veya parlak siyah renkte yuvarlak ikiz egzoz borusu yer alıyor. Normalde standart spoyler gövde renginde sunuluyor, ancak karbon fiber olarak da tercih edilebilir.

19 inç hafif alaşım jantlar standart olarak sunuluyor ve isteğe bağlı 5 çift kollu tasarımlı 20 inç versiyonları seçme imkanı sunuluyor.

İçeride, standart spor koltuklarda DINAMICA mikrofiber, kırmızı dikişler ve AMG rozeti olan MB-Tex bulunuyor. Nappa deri opsiyon listesinde yerini alıyor.

MBUX bilgi-eğlence sistemi ve ikiz ekranlar; yarış zamanlayıcıları, G-Meter ve telemetri gibi şeyler için taşınabilir konumda. Yeni AMG Performance direksiyon simidinde üç adet yuvarlak çift kollu ve düz bir taban bulunuyor.

2021 Mercedes-AMG E53 Coupe iç tasarımı

2021 E-Serisi Coupe ve Cabriolet Fiyatlandırması

Ülkemizde şua an satışta olan E350 modelinin abileri olarak gördüğümüz 2021 Mercedes-Benz E Serisi Coupe ve Cabrio modelleri bu yıl bitmeden bayilere ulaşacak deniliyor. Fakat koronavirüs dolayısıyla bir gecikmenin yaşanması da normal karşılanacaktır. 2021 E Serisi için fiyat olarak da net bir açıklama yapılmasa da 850.000 TL ile 1.000.000 TL arasında bir fiyat etiketine sahip olmasını bekliyoruz.

İlginizi Çekebilir: Yeni Mercedes C Serisi İç Tasarımı İle Hayran Bırakacak

Exit mobile version