Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain resmi olarak tanıtıldı

Mercedes tarafında arazi yönü güçlü olan C-Serisi, 2021 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain modeli resmi olarak tanıtıldı. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisi tanıttığı yeni versiyon ile birlikte SUV sahibi olmaktan çekinip; yerden yüksekliği standart modellere göre daha yüksek olan model arayışı içerisinde olan kullanıcıları hedefliyor. Bununla birlikte model E-Serisi’nin ardından All-Terrain versiyonuna sahip olan ikinci Mercedes otomobili. Ayrıca modelin direkt olarak rakibinin, Audi A4 All-road modeli olması beklenmekte.

2021 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain tasarımı

Model standart C-Serisi şasisi üzerinde geliştirilirken alt tarafta birkaç farklılık bizleri bekliyor. Bu değişiklikler; ekstra 40mm süspansiyon hareketi sunabilen yeni süspansiyon sistemi, daha büyük direksiyon mafsalları ve daha büyük tekerlekler. Ayrıca modelde kullanılan şasi üzerinde de birkaç ufak değişikliğin mevcut olduğunu söylemek gerek. Fakat model E-Serisi All-Terrain modelinde gördüğümüz ayarlanabilir havalı süspansiyona sahip değil. Bunun yerine modelde pasif amotisörler ve geleneksel yaylar mevcut.

Daha büyük lastikleri daha iyi sarması ve arazi kimliğini yansıtması amacıyla modelde yeni tekerlek davlumbazları mevcut. Bununla birlikte model yeni davlumbazları ile birlikte 21mm daha geniş. Model yan etek tarafında ise, yeni bir çift damarlı plastik yan etekler mevcut. Ayrıca yeni plastik bileşenlerin tamamı markanın sunduğu Gece Paketi ile birlikte parlak siyah olarak da tercih edilebiliyor.

İç detayları

İç tarafa geldiğimiz vakit bizleri siyah deri spor direksiyon simidi bekliyor. Bununla birlikte modelde ambiyans aydınlatma sistemi ve siyah-macchiato beji, siyah-kahverengi, siyah olmak üzere üç farklı deri döşeme seçeneği mevcut. Ayrıca modelin iki koltuğu da elektrikli olarak ayarlanabiliyor.

Bilgi eğlence sistemi tarafında 11.9″ boyutunda bir ekrana sahip olan model beklentileri karşılayabiliyor. Bununla birlikte model 12.3″ boyutunda dijital göstergelere sahip. Belirtmek gerekir ki model ile birlikte eğim açısı, direksiyon açısı ve coğrafi koordinatlar gibi detayları gösteren yeni bir “Off-Road” menüsü mevcut.

2021 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain Teknik özellikleri

Model şanzıman tarafında standart olarak dokuz vitesli otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte model, iki turbo şarjlı, 2.0 litrelik dört silindirli, 48 voltluk hafif hibrit güç aktarma organı seçeneğine sahip. Modelin benzinli modeli 254 beygir, dizel modeli ise 261 beygir gücünde. Ayrıca her iki motor seçeneğinde de modele gerektiğinde; 20 beygirlik destek sunabilen kayış tahrikli bir marş jeneratörüne sahip.

Son olarak 2021 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain modelinin hem arazi içerisinde hem de günlük kullanımda güçlü duruşunu yansıtması için standart dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte sunuluyor.

Jaguar F-Pace R-Dynamic Black versiyonu tanıtıldı

Exit mobile version