Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-AMG SL modelinin iç mekanı tanıtıldı

2021 Mercedes-AMG SL modelinin iç mekanı tanıtıldı 17

Yeni 2021 Mercedes-AMG SL modelinin merakla beklenen iç mekanı resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model 1950’lerin orijinal 300 SL Roadster modelinden ilham alan “hiperanalog” kokpite sahip olacak. Bununla birlikte modelin iç mekanı bir dizi resim ile birlikte bizlerle buluşuyor.

2021 Mercedes-AMG SL iç tasarımı

Mercedes tarafının en yeni orta konsoluna sahip olan model, ayarlanabilir bir ekran etrafında ortalanacak. Bununla birlikte bu ekran “sürücü odaklı” bir iç mekana ve ayrıca markanın MBUX bilgi-eğlence sistemine sahip olacak.

Marka, hiperanalog konseptini, SL modelinin galvanizli türbin nozulları olarak isimlendirilen hava menfezlerinin yanı sıra; üç boyutlu, havacılıktan ilham alan bir panele entegre edilen tamamen dijital gösterge panelinde vurgulanan; “analog geometri ve dijital çalışmanın” bir karışımı olarak tanımlıyor.

Markanın tasarımcıları kokpit tasarımının sürücü odaklı olduğunu söylerken; 12.3″ boyutunda olan gösterge paneli bağımsız değil. Fakat aracın tavanı kapalıyken güneş ışığının yansımalarını engellemek adına bir vizör yerleştirilmekte.

AMG GT ve GT 4-Door’da bulunan NACA kanalından ilham alan tasarımın önündeki orta konsolda; geniş bir 11.9″ boyutunda dokunmatik bir ekran bulunuyor. Bununla birlikte bu ekranın açısı elektriksel olarak ayarlanabiliyor. Bu sayede ekran, sürücünün güneş ışığı yansımaları nedeniyle dikkatinin dağılmasını engelleyecek şekilde; daha dikey olarak konumlandırılabiliyor.

SL modelinde gördüğümüz MBUX sistemi, S-Serisi ile sunulan bir versiyon. Fakat SL modelinde sportif performans ve Track Pack modları dahil olmak üzere bir dizi AMG’ye özgü özellik mevcut. İsteğe bağlı olarak baş üstü ekranı model ile birlikte sunulabiliyor. Ayrıca modelin ses sistemi tarafında Burmester bizleri bekliyor.

Koltuklara baktığımız vakit; daha kompakt tasarıma sahip koltuklar bizleri bekliyor. Bununla birlikte koltuk arkalarında yer alan şık görünümlü koltuk başlıkları bir hayli güzel görünüyor. İki tonlu napa deri, elmas dikişli napa deri veya napa ve Dinamica kumaş kombinasyonu gibi çeşitli kombinasyonlar kullanıcılara sunulabiliyor.

Yöneticiler ne düşünüyor?

Mercedes tasarım patronu Gordon Wagener model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“SL, üç köşeli yıldıza sahip markanın bir simgesi: Bu roadster, onlarca yıldır otomotiv büyüsünü ve arzusunu temsil ediyor. Tasarım için harika bir fırsat ve meydan okuma, çünkü her tasarımcı ikonlar yaratmak ister. Sonuç, dijital ve analog lüks arasında kalan devrim niteliğinde bir iç mekan deneyimidir. O zamandan beri en ikonik SL’yi yarattık, 20’lerin lüks ikonu.”

Mercedes-AMG patronu Philipp Schiemer ise model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Yeni Mercedes-AMG SL’nin iç mekanı, sürücüyü ve yolcuları sofistike bir lüksle şımartıyor. Yeni SL, iç mekanında en yüksek düzeyde konfor ve kaliteyi doğru miktarda sportiflikle bir araya getiriyor. Analog dünya ile son teknoloji ürünü dijital ekipmanın yüksek kaliteli birleşimi bir şeyi netleştiriyor: Yeni SL, modern çağın bir ikonunun yeniden doğuşu.”

Şasi ve performans

Yedinci nesil SL modelinin şasisi ağırlık tasarrufu için; alüminyum, çelik, magnezyum ve fiber kompozitlerin bir karışımından oluşacak. Bununla birlikte merkezi iskeletin ağırlığı yalnızca 270 kilogram.

Yeni SL gövdesi, genişlik boyunca AMG GT Roadster’dan yüzde 50 daha sert ve uzunluğu boyunca yüzde 40 daha güçlü. Mercedes, bu iyileştirmelerin daha hassas yol tutuşu ve daha iyi çevikliğe dönüşeceğini; çünkü gövdenin ağır virajlarda daha az yığılma yaşayacağını belirtiyor.

Aracın yol tutuşunu arttırmak adına marka ağırlık merkezini de alçaltmayı başardı. Bununla birlikte alt şasiler ve akslar için toplama noktaları mümkün olduğunda aşağıya konumlandırılıyor. Ayrıca motor da alçak ve kabine yakın bir şekilde monte ediliyor.

Marka modelin özel olarak AMG markası altında satılacağının onayını da verdi. Ayrıca model, AMG E63 S spor sedan ile aynı 4MATIC+ sistemini kullanarak ilk kez dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak.

Son olarak model muhtemelen motor tarafında 3.0 litrelik altı silindirli, benzinli bir motor ile sunulacak. Ayrıca modelin AMG tarafının 604 beygirlik çift turbo şarjlı 4.0 litrelik V8 motorunu kullanma ihtimali de mevcut.

“CUPRA Leon, Euro NCAP’den 5 yıldızı kaptı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version