Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes AMG GT “Efsanevi Güç Artışı” Planlıyor!

2021 Mercedes AMG GT “Efsanevi Güç Artışı” Planlıyor! 4

Mercedes AMG şu anda zor durumda bu nedenle ikinci nesil GT’yi geliştiriyor ve eğer işler yolunda giderse, yeni aracın 2021’de piyasaya çıkması planlanıyor. Şu anki GT’nin geçmişi 2015 yılına dayanıyor ve en büyük rakibi Porsche 911 düşünüldüğünde; rakibin dizayn alanında yeniliklere gittiği görülüyor. Sıradaki  Mercedes AMG GT, hibrit teknolojiden daha fazla faydalanmak için bir V8 motorunu kavrayabilecek şekilde tasarlandı.

Mercedes Amg Gt

Bir sonraki Mercedes AMG GT, çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8′i kullanacak. Daha önemlisi, yeni hafif bir hibrit sisteme bağlanacak. Transaksı, özellikle de en güçlü olanı “dört tekerlekten çekiş sistemi”ni kullanmak için de yeniden tasarlanacak. Nihai amaç mevcut arabadan daha fazla güç ve performans elde etmek ve elektrik artışı da bunun için gerekli anahtar. Şu anda, AMG GT R 577 hp sunuyor. Yeni bir 48V elektrik mimarisi sayesinde, bir elektrikli takviyenin bir başka avantajı da torkta önemli bir artış.

Mercedes Amg Gt

Şimdilik, AMG’nin en güçlü modeli, elektrikli destek fonksiyonları sayesinde 630 hp ve 664 lb-ft sunan GT63 S 4Matic 4 Kapılı Coupe’dir . Bir sonraki GT supercar bu rakamların üstünde olacak. Bir başka ilginç gelişme ise AMG’nin, Porsche’nin gelecekteki plug-in hibritle üzerinde çalıştığı şey olan “belirli mesafeler için elektrikli kapasite”yi reddetmesidir. Gelecekteki AMG araçları, paketleme endişelerinden dolayı bunu sunmayacak.

Dijital Tekerlek | Twitter

Görsel Kaynak

Exit mobile version