Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-AMG EQS 63 Nurburgring’de görüntülendi

2021 Mercedes-AMG EQS 63 Nurburgring'de görüntülendi 7

Mercedes tarafı 2021 Mercedes-AMG EQS 63 isimli yeni performans modelini piyasaya sürmeye hazırlanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi planlanan modeli AMG mühendisleri tarafından Almanya’da Nurburgring’de test edilmekte. Bununla birlikte modelin agresif olması beklenen tasarım detayları kamuflaj ile örtülmekte.

Mercedes baş tasarımcısı Gorden Wagner bu ayın başlarında normal EQS modelinin ortaya çıkması ile birlikte stili ile ilgili bazı ipuçları vermekte; “Elbette dikey çubuklu Panamericana ızgaraya sahip olan diğer AMG modellerinden bildiğiniz gibi benzer bir farklılaşma olacak, bu nedenle bir elektrikli araba için benzer bir şey yapmamız mümkün olabilir.”

Mercedes EQS modelinin şasisini; AMG sürümüne göre ayarlanan EV güç aktarım sisteminin gücünü kaldırabilecek şekilde geliştirmekte. Bununla birlikte modelin spor uyarlamalı havalı süspansiyona sahip olması planlanmakta. Elbette modelin bir çok geliştirmeyi AMG departmanı tarafından alması beklenmekte.

2021 Mercedes-AMG EQS 63 teknik özellikleri belli mi ?

Modelin öncelikle birden fazla AMG versiyonuna sahip olacağını belirtmek gerek. Bununla birlikte Mercedes tarafı EQS 63, 55, ve 53 rozetleri için başvurularını çoktan yapmakta.

Serinin en tepesinde yer alan AMG EQS 63 modelinin; Mercedes tarafından onayı alan 751 beygirlik çift elektrik motorlu güç aktarım mekanizmasına sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin dört saniye altında olması planlanmakta.

Yaklaşık olarak 600 beygir civarında olması beklenen AMG EQS 53 varyantının ise 516 beygirlik EQS 580 4MATIC ile AMG EQS 63 modeli arasında konumlandırılması beklenmekte.

Son olarak marka yeni AMG EV’lerinde ses eksikliği konusunu; “AMG Ses Deneyimi” ile çözmeyi hedeflediğini belirtmekte. Bununla birlikte sistem otomobilin hoparlörlerinden sentezlenen bir ses gönderebilmekte.

“Aston Martin V12 Speedster, DBR1 için saygı duruşunda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version