Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-AMG EQS 63 bir kez daha görüntülendi

2021 Mercedes-AMG EQS 63 bir kez daha görüntülendi 12

Mercedes tarafının elektrikli modeli olan 2021 Mercedes-AMG EQS 63 daha az kamuflaj ile görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-AMG tarafı EQS modelinin daha güçlü modeli EQS 63 ile birlikte; Tesla Model S Plaid için güçlü bir rakip olmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte modelin en güçlü versiyonu 751 beygire kadar çıkabilir.

Yeni görüntüler ile birlikte elektrikli modelin performans versiyonunun; markanın yanmalı motorlu AMG modelleri ile aynı stil ayarlarına sahip olacağını doğruluyor.

2021 Mercedes-AMG EQS 63 tasarımı

Revizyonlar arasında yeni bir ön tampon, şekillendirilen yan etekler, tekerleklerin arkasındaki bazı yeni havalandırma delikleri ve daha agresif olan difüzör dikkatleri çekiyor. Ayrıca model bagaj kapağında ördek kuyruğu tarzında bir spoylere de sahip.

Modelin ön kısmında kalan küçük kaplamanın altında AMG tarafına özgü; Panamerica Radyatör ızgarasının stilize edilen bir versiyonunu bulmayı bekliyoruz. Markanın baş tasarımcısı Gorden Wagner; bu ayın başlarında normal EQS modelinin tanıtımında bizlere bazı stil ipuçları vermekteydi;

 “Elbette dikey çubuklu Panamericana ızgaraya sahip olan diğer AMG modellerinden bildiğiniz gibi benzer bir farklılaşma olacak, bu yüzden bir elektrikli araba için benzer bir şey yapmamız mümkün olabilir.”

AMG EQS 63 modelinin spor koltuklar, yeni bir direksiyon simidine ve 55.5″ boyutunda devasa MBUX bilgi-eğlence sistemine sahip olması bekleniyor.

AMG EQS 63 teknik özellikleri

Modelin birden fazla AMG versiyonuna sahip olması bekleniyor. Bu versiyonların EQS 53,55 ve 63 şeklinde olması planlanıyor. Çünkü marka bu isimler için resmi başvurularda bulunmakta.

En hızlı varyant muhtemelen AMG 63 olacak. Bununla birlikte bu model Mercedes tarafından onaylanan 751 beygirlik gücün aynısına sahip olması beklenmekte. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi dört saniyenin altında olacaktır.

Yaklaşık 600 beygir güce sahip bir AMG EQS modelinin, mevcut EQS 580 ile AMG 63 varyantı arasında yerleştirilmesi bekleniyor. Muhtemelen bu model AMG 53 modeli olacak.

Mercedes tarafı ayrıca yeni AMG EV modellerinde ses olmama sorununu “AMG Sound Experience” isimli sistem ile ele alacak. Bu sistem ile otomobiller stereo sistemi aracılığıyla ses gönderebilecek.

Son olarak EQS modelinin gücü içi şasi tarafında da bazı modifikasyonlar bulunacak. Bu sayede model AMG ayarlı güç aktarım mekanizmasını rahat rahat kaldırabilecek. Ayrıca model uyarlanabilir havalı süspansiyona, daha büyük AMG markalı kaliperlere ve çapraz delikli fren disklerine sahip olacak.

“Dünyada tek olan Mercedes X-Serisi 6×6 dikkat çekiyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version