Site icon Dijital Tekerlek

2021 Maserati Grecale kameralara ilk kez yakalandı

2021 Maserati Grecale kameralara ilk kez yakalandı 15

Maserati tarafının merakla beklenen ikinci SUV modeli 2021 Maserati Grecale kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Maserati tarafında merakla beklenen Grecale modeli ilk kez görüntülenmekte. Ayrıca model temellerini paylaşacağı Alfa Romeo Stelvio ile oldukça benzer boyutlara sahip. Bununla birlikte modelde Levante tarafında gördüğümüz tasarım detayları da oldukça belirgin olarak görünmekte.

Model ismini “akdeniz’in şiddetli kuzeydoğu rüzgarından” almakta. Bununla birlikte model geçtiğimiz yıl MC20 süper otomobili ile birlikte başlattığı cesur canlandırma planının önemli bir parçasını oluşturmakta.

2021 Maserati Grecale detayları belli mi ?

Model markanın gelişiminde kilit bir rol olmayı hedeflemekte. Bununla birlikte model Porsche Macan modelinin rakibi olmayı hedeflemekte. Alfa Romeo Stelvio ile birlikte aynı tesiste üretilecek olan modelin üretim tesisi için 800 milyon Euro yatırım yapmayı planlamakta.

2021 Maserati Grecale modelinin tam elektrikli olan bir versiyonunun da 2022 yılına kadar gelmesi beklenmekte. Bununla birlikte ilk olarak çıkacak olan modelin MC20 ile aynı motoru paylaşması beklenmekte. MC20 modelinde kullanılan 3.0 litrelik çift turbo V6 motoru 621 beygir güç, 729 Nm tork değeri sağlayabilmekte.

Marka modelin elektrikli ve plug-in hibrit versiyonun da seriye katılacağını doğrulamakta. Ayrıca marka Stelvio tarafında kullanılan 2.0 litrelik sıralı dört silindirli motoru da sunma ihtimaline sahip.

“Yeni Honda Civic radikal yeni iç tasarıma sahip” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version