Site icon Dijital Tekerlek

2021 Lexus RX Premium Sport Edition tanıtıldı!

2021 Lexus RX Premium Sport Edition aldığı yenilikler ile standart donanımlarını zenginleştiriyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Japon otomobil üreticisinin amiral gemisi SUV modeli; iki farklı dingil mesafesi ve iki farklı oturma düzeniyle kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte marka yaptığı güncellemeler ile kullanıcıların genel konfor seviyesini yükseltmeyi amaçlıyor.

2021 Lexus RX Premium Sport Edition tasarımı

Standart Lexus RX modeline nazaran bizleri 20″ boyutundaki siyah alaşımlı jantlar bekliyor. Bununla birlikte ön tarafta bulunan yeni ön ayırıcısı, radyatör ızgarası ve kapı aynası kapakları için siyah rengi tercih ediliyor.

İç yaşam alanında siyah ve beyaz renginde olan deri kaplamalar modelin lüks hissiyatını kullanıcıya direkt olarak aktarabiliyor. Gösterge paneli tarafında ise açık gözenekli ceviz ekler bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin direksiyon simidi tarafında da aynı ahşap kaplama kullanılıyor. Beş koltuklu versiyon için ön ve arka koltuklar ısıtmalı olarak sunuluyor. Baş üstü ekranları ve panoramik cam tavanında dahil olduğu; bir çok teknolojik detay kullanıcılar ile buluşturulmaya devam ediliyor.

“RX Premium” paketi ile ısıtmalı direksiyon simidi, elektrikli koltuklar ve elektrikli bagaj kapağı gibi detaylar standart olarak sunuluyor.

Peki ya teknik özellikleri?

Sürüş destek sistemleri tarafında yeni versiyon ile; şerit tutma asistanı, uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik işareti tanıma ve otomatik fren işlevli arka çapraz trafik uyarı sistemine sahip olan sürücü yardım teknolojisi kullanıcılara sunuluyor.

Güç aktarma organları tarafında model tek seçenek olan hibrit güç aktarma seçeneğine sahip. RX 450h rozetine sahip olan bu modelde 3.5 litrelik V6 bir motor mevcut. Bu motor ile birlikte model 309 beygir güce, 335Nm tork değerine sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 7.7 saniye seviyesinde.

Exit mobile version