Site icon Dijital Tekerlek

2021 Kia Sportage modelinin Avrupa versiyonu tanıtıldı

2021 Kia Sportage modelinin Avrupa pazarına özel olan beşinci nesil yeni versiyonu resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

28 yıl aradan sonra Güney Koreli otomobil üreticisi bölgeye özel olarak geliştirilen SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bununla birlikte Sportage modelinin küresel anlamda Kia, tarafının en başarılı modelleri arasında olduğunu belirtmek gerek.

2021 Kia Sportage teknik özellikleri

Model, Hyundai tarafının sahibi olduğu N3 platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte modelin her iki versiyonunun da bu platform üzerine inşa edildiğini belirtmek gerek. Model güç aktarma organları tarafında hafif hibrit, geleneksel bir hibrit ve plug-in hibrit olmak seçeneğiyle birlikte kullanıcılara sunulacak.

Benzinli olarak model 1.6 litrelik hafif hibrit desteğe sahip motoru ile 148 ve 178 beygirlik versiyonlara sahip olacak. Dizel MHEV seçeneği tarafında ise 113 ve 134 beygirlik motor seçenekleri kullanıcılara sunulacak. Ayrıca 1.6 litrelik hibrit motor kullanıcılara 227 beygir güç sağlayabilecek. Bununla birlikte bu hibrit güç aktarma organlarının yanında 13.8 kW değerinde bir pil paketine sahip, 261 beygirlik plug-in hibrit motor seçeneği de mevcut.

Boyutları

Modelin boyutlarına baktığımız vakit; 4515 milimetre uzunluğu ile birlikte model önceki nesle göre 30 milimetre daha uzun. Fakat Avrupa pazarına özel olarak üretilen versiyonun küresel pazarlara üretilen versiyona göre 85 milimetre daha kısa olduğunu belirtmek gerek. Bununla birlikte modelin dingil mesafesi önceki nesle göre 10 milimetre uzayarak 2680 milimetre seviyesinde. Fakat aynı şekilde küresel versiyona göre bu değer 75 milimetre daha kısa.

Modelin bagajı önceki nesle göre yüzde on oranında daha büyük. Bununla birlikte bu bagaj alanı güç aktarma organlarına bağlı olarak 500 litreye kadar yükselebiliyor.

2021 Kia Sportage tasarımı

Avrupa pazarı için üretilen yeni Sportage modelinin ön tarafına baktığımız vakit bizler; Kia tarafının kaplan ızgarası olarak nitelendirilen cesur bir ön tasarım bekliyor. Bununla birlikte modelin yan gövdesi küresel modele göre daha kısa. Boyuta bağlı tasarım farkı özellikle C sütunu tarafında görülebiliyor. Ayrıca modelin arka tampon tasarımı da küresel modelden farklı bir tasarıma sahip. GT-Line kaplamalı Avrupa modelleri siyah kontrastlı bir tavan ile kullanıcılara sunulacak.

Yan aynaların A sütununda konumlandırılması da dikkatleri çeken unsurlar arasında yer alıyor. Fakat bu detay ile birlikte hem görünürlük hem de aerodinamik açıdan model daha başarılı bir hale geliyor.

İç tarafa baktığımız vakit; EV 6 modelinde gördüğümüz gösterge panosu bizleri bekliyor. Bununla birlikte iki adet 12.3″ boyutunda dijital ekrandan oluşan hafif kavisli bir ekran ile tasarım tamamlanıyor. İç tarafta yer alan tuşların bir çoğu direkt olarak dokunsal hissiyata sahip.

Son olarak 2021 Kia Sportage modelinin Avrupa versiyonu için herhangi bir fiyat duyurulmadı. Fakat beklentiler eski modelin 21.560 Sterlinlik başlangıç fiyatının hemen üzerinde olacak bir fiyat etiketi.

“Tekerlekli Sohbetler: Adnan Değirmenci”

Exit mobile version