Site icon Dijital Tekerlek

2021 İspanya Grand Prix’sinde lider Lewis Hamilton

2021 İspanya Grand Prix'sinde lider Lewis Hamilton 6

2021 İspanya Grand Prix’si 9 Mayıs tarihinde gerçekleşen yarış ile sona erdi. Yarışın detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2021 Formula 1 sezonun dördüncü yarışı olan İspanya GP’sini Mercedes-AMG Petronas Takımı pilotu Lewis Hamilton lider olarak bitirdi. Bununla birlikte Hamilton 98. zaferine İspanya’da ulaştı.

Mercedes tarafı için oldukça güzel geçen İspanya GP’sinde; 100. pol pozisyonunu elde eden Hamilton yarışı da başladığı sırada bitirmeyi başardı. Bununla birlikte ikinci sırada, Max Verstappen yer alırken; üçüncü sırada Mercedes tarafının diğer pilotu Valtteri Bottas yer aldı.

66 tur süren kıyasıya yarışın sonunda 19 pilot damalı bayrağa ulaşmayı başardı. Bununla birlikte genç pilot Yuki Tsunoda maalesef yarışı tamamlayamadı.

Max Verstappen, 2021 İspanya Grand Prix’si ile birlikte Red Bull adına 100. yarışına çıkmış oldu. Bunula birlikte Verstappen; 66 turun 54’ünü yönetse dahi yaptığı strateji ile birlikte yarışta gülen taraf Hamilton oldu.

Sıralamanın devamında ise bizleri; dördüncü sırada Charles Leclerc, beşinci sırada Sergio Perez, altıncı sırada Daniel Ricciardo, yedinci sırada ise Carlos Sainz bekliyor.

Son olarak yarışın bitmesinin ardından Lewis Hamilton 25 tam puan, Valtteri Bottas ise 15 puan alırken genel sıralama da Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Takımı 141 puan ile liderliğini korudu.

“Lewis Hamilton 100 pol pozisyonu sahip ilk F1 pilotu oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version