Site icon Dijital Tekerlek

2021 Honda HR-V hibrit SUV duyuruldu

2021 Honda HR-V hibrit SUV duyuruldu 13

Honda tarafının kompakt SUV kategorisinde yer alan 2021 Honda HR-V hibrit modeli duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelin üçüncü nesil olarak hibrit güç aktarım mekanizması ile lansman yapması planlanmakta. Bu lansman öncesinde model ile ilgili bazı bilgiler bizlerle.

2021 Honda HR-V hibrit SUV tasarımı

Marka yeni crossover modelinin coupe formu ile güncel tasarım dilini yakalamakta. Ayrıca model sahip olduğu yeni tasarım ile birlikte pratiklik sağlamayı hedeflemekte.

Modelin tasarımında yapılan iyileştirmeler ile birlikte model daha geniş bir yaşam alanına kavuşmakta. Bununla birlikte iç tarafta arka kısma göz attığımız vakit “ek bir yaslanma” eklentisi arka tarafın konforunu ve alanını iyileştirmekte.

HR-V modeli rakiplerine nazaran önceden de sahip olduğu coupe ilhamını yeni nesilinde de devam ettirmekte. Ayrıca belirtmek gerekir ki model geçen yıl tanıtılan Honda E: Konsept modelinden az da olsa ilham almakta.

Ön tasarıma göz attığımız vakit ise bizleri yeni bir entegre ızgara beklemekte. Ayrıca markaya göre tasarım, uzun bir kaput fakat daha dikey gövde yanlarına sahip.

2021 Honda HR-V hibrit teknik özellikleri nasıl olacak?

Honda, HR-V modelinin yeni hibrit güç aktarım mekanizmasının detaylarını henüz açıklamamakta. Fakat beklentiler, e:HEV kurulumunun bu araçta kullanılacağı yönünde. Ayrıca elektrikli motorlara ek olarak modelde 1.5 litrelik dört silindirli benzinli bir motorun da yer alması beklenmekte. Bahsettiğimiz bu kombin markanın Jazz modelinde 108 beygir gibi bir güç verebilmekte. Fakat HR-V modelinde alınması beklenen güç henüz açıklanmış değil.

Şanzıman tarafında ise bizleri muhtemelen CVT otomatik şanzıman beklemekte.

Son olarak marka, 2021 Honda HR-V hibrit modelini önümüzdeki günlerde resmi lansman ile detaylandırmayı planlamakta. Ayrıca marka 2022 yılına kadar Avrupa’da yer alan ana akım sahibi modellerini elektrikli hale getirmeyi amaçlamakta.

“2022 Honda Civic sızan renk seçenekleri ile karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version