Site icon Dijital Tekerlek

2021 Genesis G70 Shooting Brake Avrupa için duyuruldu

2021 Genesis G70 Shooting Brake Avrupa için duyuruldu 13

Genesis tarafının geçtiğimiz günlerde teaser görüntüsünü paylaştığı; 2021 Genesis G70 Shooting Brake modelini resmi olarak Avrupa pazarı için tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalı.

G70 Shooting Brake modeli ile birlikte Koreli Otomobil üreticisi Avrupa pazarında satılan model sayısını beşe yükseltiyor. Bununla birlikte yeni tanıtılan model ile marka; BMW 3 Serisi Touring ve Audi A4 Avant gibi modeller ile rekabet etmeyi amaçlıyor.

G70 Shooting Brake tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri; Genesis modellerinde gördüğümüz tasarım unsurları bekliyor. Bununla birlikte model temel aldığı G70 sedan modeli ile aynı boyutlara sahip. Ayrıca model ortalama bir station wagon modelden daha yüksek.

Otomobile daha şık ve daha sportif bir görünüm kazandırmak adına eğimli olan C sütunu ardından modelde cam bulunmuyor. Bununla birlikte modelin bagaj alanı sedan model ile karşılaştırıldığında model yüzde 40 daha geniş bir bagaja sahip. Arka koltuklar 40/20/40 şeklinde katlanabiliyor.

İç tarafa geldiğimiz vakit ise marka birinci sınıf tutkusunu her detaya işlemiş vaziyette. Tırtıklı yüzeyler, elmas kapitone delikli deri gibi detaylar oldukça göz alıcı. Bununla birlikte model teknolojik açıdan da oldukça tatminkar. Kablosuz şarj cihazı, 10.25″ boyutundaki bilgi-eğlence sistemi ve 360 derecelik kamerası ile model oldukça işlevsel teknolojilere sahip.

2021 Genesis G70 Shooting Brake teknik özellikleri

Model güç aktarma tarafında kesin bilgilere sahip olmasa da; model sedan modeli ile aynı motorlara sahip olacak. Bununla birlikte modelde bulunan motor seçenekleri şu şekilde; 2.0 litrelik, dört silindirli, 251 beygir güce 353 Nm tork değerine sahip motor, 368 beygir güç, 510 Nm tork değeri sunabilen 3.3 litrelik turbo şarjlı V6 benzinli motor. Ayrıca marka 2.2 litrelik dört silindirli dizel motor seçeneği de sunuyor. Bu motor ise 199 beygir güç, 440 Nm tork değerine sahip.

Genesis, modelin Avrupa satışlarına bu yılın sonlarında başlamayı planlıyor. İngiltere’nin otomobilin sunulacağı ilk ülkelerden birisi olacağı belirtiyor. Ayrıca markanın Mercedes E-Serisi rakibi G80 ve GV80 SUV modellerinin siparişlerini bu yaz açması bekleniyor.

Son olarak modelin fiyatı henüz açıklanmış değil. Beklentiler fiyatların Avrupa lansmanına yakın bir zamanda onaylanması yönünde.

“Volkswagen Golf GTI sekizinci nesline ilk bakış” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version