Site icon Dijital Tekerlek

2021 Ford Puma ST son dakika testinde

2021 Ford Puma ST

2021 Ford Puma ST

2021 Ford Puma ST Şubat ayında bir sır olmaktan çıktı. Çok az kamuflajlı şekilde prototipleri Nürburgring’de ve Kuzey İsveç’te testlere çıkmıştı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan teaswer videoları ile de destelenen 2021 Ford Puma ST modelleri çok kısa zamanda tanıtılacak.

2021 Ford Puma ST neredeyse kamuflajsız halde!

Ford Performance’ın en küçük SUV modeli resmi açıklanmadan önce son dakika testleri için Nürburgring pistlerine geri döndü. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ön tampona uygulanan çok az kamuflajı saymazsanız herhangi bir kamuflajdan yoksun bir şekilde test edildi.

Puma ST’nin bu yıl Fiesta ST ile aynı 1.5 litrelik EcoBoost güç aktarma organıyla piyasaya çıkacağını biliyoruz. Turboşarjlı üç silindirli benzinin, altı ileri manuel şanzıman ile ön tekerleklere 197 beygir güç ve 290 Nm tork sağlaması bekleniyor.

Fiesta ST 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlıyor ve maksimum 232 km/s hıza ulaşabiliyor. Puma ST modelinin de bundan çok uzak olmasını beklemiyoruz. 7 saniyenin altında bir 0-100 hızlanması ve ağırlığından dolayı biraz düşük bir maksimum hız bizi karşılayacaktır. 2021 Ford Puma ST modeli aalçaltılmış süspansiyonlar ve arttırılmış fren gücü ile karşımıza çıkacak.

Dış görünümüne de bakacak olursak daha derin bir tampon , biraz büyük bir tavan, çift egzoz borusu ve özel alaşımlar hariş bir hayli Puma ST-Line modeline benziyor. Spor direksiyon simidi, Recaro spor koltuklar, karbonfiber detaylı döşemeler ile içeride küçük bir crossover havası sunuyor.

Ford, Puma ST’yi Romanya’nın Craiova kentindeki fabrikasında standart Puma ile birlikte inşa edecek.

İlgili Haber: 2020 Ford Puma ST ilk teaser görsel yayınlandı!

Exit mobile version