Site icon Dijital Tekerlek

2021 Ford GT Heritage Edition, 64 GT modeline saygı duruşu niteliğinde tanıtıldı

2021 Ford Heritage Edition modeli 1964 Ford GT40 prototip modelini saygıyla selamlıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ford GT modelinin üretimi sonlanmadan önce 1964 Ford GT40 modeline saygı duruşu niteliğini taşıyan; Heritage Edition versiyonu resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte gelecek sene üretimi sonra erecek olan Ford GT modeli; belki de son kez atası olan modeli anma şansı yakaladı.

2021 Ford GT Heritage Edition tasarımı

Monterey Otomobil Haftası’nda model 1964 yılından kalan son Ford GT/105 prototip modeli ile birlikte tanıtılıyor. Bununla birlikte mavi grafik detayları ve Wimbledon Beyazı rengi sayesinde model adeta geçmişten geleceğe uzanan bir yol gibi görünüyor. Ayrıca model gümüş fren kaliperleri, 20″ boyutunda jantları, ayna sapları, yan eşikleri ve arka difüzörü gibi bir çok detayda karbon fiber malzeme kullanıyor.

Karbon fiber detayları elbette yalnızca dış tarafta yer almıyor. İç tarafa geldiğimiz vakit kapı eşiklerinde, A-sütunlarında ve orta konsolda karbon fiber detayları görmek mümkün. Ayrıca belirtmek gerekir ki direksiyon simidi tarafında siyah dikişli bir Ebony Alcantara kaplama bizleri bekliyor.

Ford GT program yöneticisi Mike Severson model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Bu, yarış galibiyetlerini kutlamanın ötesine geçen ilk Ford GT Heritage Edition. Bu, derinlere iniyor ve Ford süper otomobil mirasının en eskisini onurlandırıyor ”

“Ford GT’nin tarihinde kutladığımız birçok dönüm noktası var, ancak ekip bu sefer orijinal prototipin doğru araç olduğuna inanmakta hemfikirdi.” 

Temeli hangi modele dayanıyor?

İlk olarak yalnızca beş adet Ford GT prototip modeli üretildi. Bununla birlikte bu modeller; 1966 yılında Le Mans yarışlarında alınan 1-2-3’lük bir zaferler zinciri sahibi olan modelin temellerini oluşturdu. Bu modellerin ardından yalnızca elde oldukça güzel muhafaza edilen bir prototip kaldı. Belirtmek gerekir ki modelin kondisyonu gerçekten oldukça iyi bir durumda.

2021 Ford GT Heritage Edition teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 3.5 litrelik V6 turbo şarjlı bir motor yer alıyor. Bununla birlikte model 651 beygirlik bir güç değerine sahip. Model bu gücü yola yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman aracılığıyla aktarabiliyor. Ayrıca modelin arkadan çekişli olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Model maksimum iz performansı için yerleşik itme çubuğu süspansiyona sahip olan karbon fiber bir şasi üzerine inşa ediliyor.

Son olarak özel olan modelin kaç adet üretileceği ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Fakat beklentiler 50 adetlik bir üretim olacağı yönünde.

“Monterey Otomobil Haftası’na Aston Martin Valkyrie Spider damgasını vurdu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version