Site icon Dijital Tekerlek

2021 Ferrari 296 GTB modeli piyasaya sürüldü

2021 Ferrari 296 GTB modeli piyasaya sürüldü 19

İtalyan otomobil üreticisi Ferrari tarafında 2021 Ferrari 296 GTB modeli resmi olarak piyasaya sürüldü. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

1974 yılında piyasaya sürülen 246 GT modelinin ardından; 296 GTB modeli markanın ilk altı silindirli yol otomobili olma özelliğine sahip. Bununla birlikte model bünyesinde en az çevresel etkiye ve çarpıcı performansa sahip olması için tasarlanan bir çok güncel teknolojiye sahip.

2021 Ferrari 296 GTB teknik özellikleri

Modelin güç aktarma sistemi tarafında bizleri; 2.9 litrelik çift turbo şarjlı, V6 motoru temel alan bir plug-in hibrit sistem bekliyor. Bununla birlikte model 819 beygir güce, 740 Nm tork değerine sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.9 saniye. Ayrıca elektrik desteği olmadan modelin gücü 654 beygir seviyesinde.

Modelin sahip olduğu alüminyum bloğun 120 derecelik geniş açılı konfigürasyonu; turboların merkezi olarak oturabileceği ve maksimum emme verimliliği için yanma odasına olan mesafeyi kısaltabileceği anlamına geliyor.

Aracın saf elektrikli motor ile sunduğu menzil ise 25 kilometre seviyesinde. Bununla birlikte bu menzili 7.45 kWh değerinde olan pil takımı ile sunabiliyor.

Şasi ve Platform

Modelin sahip olduğu bu gücü kontrol edebilmek adına modelin altyapısı da bir hayli güçlü. Uçtan uca frenler ve manyetik olarak kontrol edilen adaptif amortisörler gibi teknolojiler model ile kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca Ferrari, kısa motor sayesinde modelin viraj alma kabiliyetinin daha iyi olduğunu da belirtiyor. Bununla birlikte Berlinetta modeline göre modelin dingil mesafesi 50 milimetre daha kısa.

Yeni bir altı yönlü şasi dinamik sensörü ve Side Slip Control sistemi modelin en son sistemiyle donatılan en son çekiş sistemi yazılımı ile birlikte kullanılıyor. Bu yazılım şasi sensörleriyle girdi alıp arabanın yol tutuşunu kaybetmesi halinde sürücüye yardım etmekte.

Model, ekstra karbon fiber kaplamalara, daha sert GT yarışlarında kullanılan amortisörlere ve yeniden tasarlanan bazı panellere sahip Assetto Fiorano paketini model ile birlikte sunabiliyor.

2021 Ferrari 296 GTB iç yaşam alanı

Modelin kabini, SF90 Stradale ile tanıtılan konseptin bir evrimi olarak görülüyor. Bununla birlikte iki model aynı seviyede teknolojiye sahip. Fakat Ferrari tasarımcılarının, GTB modelinin iç mekanına daha sofistike, minimalist bir görünüm kazandırmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Son olarak 2021 Ferrari 296 GTB modelinin fiyatı 269.000 Euro seviyesinden başlayacak. Elbette bu fiyat ek opsiyonlar ile daha da yükselebilir.

“2022 BMW 2 Serisi Coupe Goodwood’da tanıtılacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version