Site icon Dijital Tekerlek

2021 BMW X7 makyajlı olarak Nürburgring’de testlerde görüntülendi

BMW tarafının en büyük SUV modeli 2021 BMW X7 Nürburgring’de test halindeyken görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW tarafının yedi koltuklu amiral gemisi SUV modeli olarak nitelendirilen X7 modeli alacağı makyaj ile birlikte; Mercedes-Benz GLS ve Bentley Bentayga gibi rakiplerine karşı daha güncel bir tasarım dilini yakalamayı hedefliyor.

Modelin tasarımı

Modelin en büyük değişiklikleri ön tarafta yer alacak. Bununla birlikte model yaklaşan X8 ve yeni 7 Serisi sedan tasarımını ön farlarda yansıtabiliyor. Bununla birlikte modelin yeni aydınlatma düzeni genel olarak daha pürüzsüz bir görünüm adına mevcut modele göre daha uzun yan hava girişlerine sahip olan tampon ile tamamlıyor.

Modelin büyük böbrek ızgaraları, tampon tasarımı ve bagaj kapağı; modelin üzerinde yer alan kaplamaya rağmen mevcut model ile birebir aynı görünüyor. Bununla birlikte X7 daha önceden olduğu gibi bagaja daha kolay erişim için; bölünmüş bagaj kapağına sahip olacak.

Modelin iç tarafında ise ufak trim ve döşeme detayları haricinde çok fazla değişiklik beklenmemekte.

2021 BMW X7 teknik özellikleri

BMW tarafı elektrifikasyona doğru ilerlerken kaputun altında bazı büyük değişikliklerin; yeni model ile sunulması beklentiler arasında. Bununla birlikte modelin; X5 xDrive45e’den 3.0 litrelik plug-in hibrit güç aktarma organını ödünç alması oldukça olası. Çünkü her iki modelde markanın CLAR mimarisinin benzer versiyonlarına sahip.

Bu motor X5 modeline 389 beygir güç, 600 Nm tork değeri sunabiliyor. Ayrıca model 111 beygirlik elektrikli motoru ve 24 kWh pil paketi ile de birlikte kullanılabiliyor. Ayrıca X7 modelinin günümüzde sahip olduğu iki hafif hibrit güç aktarma sisteminin satışta kalması bekleniyor.

Bu iki ünite de yaklaşık 340 beygir güce sahip olan; 3.0 litrelik sıralı altı silindir motoru bünyesinde barındırıyor.

Son olarak revize edilen model piyasaya çıktığı vakit kademeli bir fiyat artışı bekleniyor. Bu dengeyi sağlamak adına düşünülen fiyat artışı ile birlikte modelin 80.000 Sterlin seviyesinden başlayan fiyat etiketine sahip olması muhtemel.

“Tesla Model S Plaid+ modelinin üretimi durduruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version