Site icon Dijital Tekerlek

2021 BMW X3 M ve X4 M modelleri resmi olarak tanıtıldı

2021 BMW X3 M ve X4 M modelleri resmi olarak tanıtıldı 26

Yeni makyajlanan X3 ve X4 modelinin ardından 2021 BMW X3 M ve X4 M modelleri resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tanıtılan iki model sahip olduğu performans verileri ve aldıkları makyajla güncellenen tasarımlarıyla oldukça dikkat çekiyor. Bununla birlikte marka modellere yeni detaylar ekleyerek hem sürüş deneyimini hem de güvenlik önlemlerini arttırıyor.

2021 BMW X3 M ve X4 M teknik özellikleri

Modeller motor tarafında 3.0 litre sıralı altı silindirli benzinli motora sahip. Bununla birlikte iki model 503 beygir güce 650 Nm tork değerine sahip. Bahsettiğimiz bu güç modellerde yer alan; 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte yola aktarılıyor. Ayrıca her iki model de önceki modellerinden 0.3 saniye daha hızlı 0-100 km/s hızlanma süresi değerlerine sahip.

Her iki modelde dövme hafif krank mili ve sürtünmeyi azalttığı iddia edilen yeni bir silindir kapağı kullanıyor. Bununla birlikte turbolar için yeni bir ara soğutucu, revize edilen bir atık kapısı, optimize edilen enjeksiyon sistemi ve değişken valf kontrolü ile motor tarafının güncellemeleri tamamlanıyor.

Markanın M bölümü pist deneyimi ile ilgili sıcaklık değerlerinin kontrolü adına; üçüncü bir motor yağı soğutma sistemi ve ayrı bir şanzıman yağı soğutucusunu modele ekledi. BMW M SUV çiftinde ayrıca standart değişken olan M Sports egzoz yer alıyor.

Tasarım detayları

Tasarımcılar X3 M ve X4 M modellerinin temel olarak makyajlı X3 ve X4 modellerini aldığını belirtiyor. Bununla birlikte ön tarafa baktığımız vakit bizleri; parlak siyah tek parça çerçeve ile tamamlanan büyük böbrek ızgaralar bekliyor. Izgaranın hemen altında yeni bir ayırıcı ile birbirine bağlanan; bir çift çarpıcı bumerang şeklindeki açıklıkla birleştiren geniş bir merkezi hava girişi yer alıyor.

Modellerde en yeni uyarlanabilir matris LED teknolojisine sahip olan ön farlar mevcut. Bununla birlikte 650 metreye kadar uzun huzme projeksiyonlu; BMW Laser Light teknolojisi ilk kez isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Arka tarafa göz attığımız vakit; X3 M modelinin bagaj kapağında M departmanına özgü olan arka spoyler yer alıyor. Bununla birlikte X4 M için parlak siyah bir bagaj kapağı spoyleri yer alıyor. Her iki modelde de büyütülen difüzörler bir hayli dikkat çekici. Ayrıca yenilenen iki modelde de yeniden tasarlanan LED stoplar bizleri bekliyor.

X3 M ve X4 M modelleri için standart olarak jant tarafında 21″ boyutunda M çift kollu alaşımlı jantlar yer alıyor. Bununla birlikte karbon fiber iç kaplama, M spor egzoz, ısıtmalı direksiyon simidi, uyarlanabilir süspansiyon, M spor diferansiyel, ön ve arka ısıtmalı koltuklar modellerde yer alıyor. Her iki modelde ikiz 12.3″ boyutunda ekranlar ile kullanıcılara sunuluyor.

Son olarak X3 M Competition modelinin fiyatı; 85.100 Sterlin, X4 M Competition modelinin fiyatı ise; 86.860 Sterlin seviyesinde.

“Yeni 2021 BMW X3 ve X4 modellerinin makyajı tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version