Site icon Dijital Tekerlek

2021 BMW iX3 makyajı oldukça heyecan verici görünüyor

2021 BMW iX3 makyajı oldukça heyecan verici görünüyor 18

2021 BMW iX3 modeli aldığı makyaj, yeni stili ve M Sport donanım paketi ile birlikte resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Genel olarak modeller bir kaç sene sonrasında makyaja maruz kalır. Fakat iX3 tarafında işler bu şekilde yürümüyor. Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen model ilk senesinde makyajlanıyor. Bununla birlikte model X3 modeli ile daha uyumlu bir hale geliyor.

Makyajlı 2021 BMW iX3 tasarımı

Makyajlanan model artık i4 sedan ve iX SUV modellerinde gördüğümüze benzeyen bir ön tampon tasarımına sahip. Bununla birlikte modelin böbrek ızgaraları da önceki modele nazaran bir nebze büyütülmüş görünüyor. Modelin adaptif olan LED far tasarımı da güncellemeden nasibini alıyor.

Artık iX3 modeli standart olarak M Sport donanımı ile satılıyor. Yani modelde standart olarak daha düşük bir ön ayırıcı gibi sportif detaylar bulunuyor. Bu sayede model BMW tarafının sportif duruşunu standart olarak kullanıcılara sunabiliyor. Model M Sport donanımı haricinde, M Sport Pro donanım seviyesi seçeneğine de sahip.

İç tarafa baktığımız vakit bizleri; revize edilen iX3 standart olarak sport koltuklara ve daha büyük olarak 12.3″ boyutunda bir ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi ile birlikte kullanıcılarını bekliyor. Ayrıca modelin orta konsolunda yapılan değişikliklere de değinmek gerek. Artık orta konsolda yeni bir start-stop düğmesi ve modele özel olan bir vites kolu ile sürüş modu seçme tuşu yer alıyor.

M Sport paketi ile birlikte model 19″ boyutunda aerodinamik açıdan oldukça başarılı olan alaşımlı jantlara sahip. Ayrıca model metalik boya, uyarlanabilir süspansiyon, panoramik cam sunroof ve elektrikle çalışan bagaj kapağı gibi; standart donanım seviyesinde görmeye alışık olmadığımız özellikler yer alıyor.

M Sport Pro donanım seviyesinde kullanıcılara; renkli farlar, anahtarsız çalıştırma ve akustik cam gibi detaylar sunuluyor. Ayrıca bu donanım seviyesinde modelde; Harman Kardon stereo ses sistemi ile birlikte otomatik park sunabilen bir park asistanı da mevcut.

2021 BMW iX3 teknik özellikleri

Model arka aksa yerleştirilen bir elektrik motorundan güç alıyor. Bununla birlikte model 282 beygir gücünde. Bu gücü modele 80kWh değerindeki pil paketi sağlayabiliyor. Bu pil paketi ile birlikte model 460 kilometre menzile sahip. Ayrıca 11kW değerinde bir wallbox ile model 7.5 saat gibi bir sürede tam olarak şarj edilebiliyor.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi tarafındaki verisi ise 6.8 saniye. Bu sürenin tek elektrik motora sahip olan model için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

iX3 modelinin elektrik sistemi 150kW DC hızlı şarj desteğine de sahip. Bununla birlikte uygun bir istasyon bulunması halinde; modelin yüzde 10 seviyesinden yüzde 80 seviyesine şarj edilmesi yalnızca 32 dakika sürüyor. Yani model 10 dakikalık şarj sayesinde 100 kilometrelik bir menzile sahip olabiliyor.

Son olarak makyajlı olan 2021 BMW iX3 modelinin standart versiyonu 82.815 Dolar seviyesinde bir fiyat etiketine sahip olacak.

“Sıfır otomobil fiyatları 50.000 TL düşecek! Yeni ÖTV Düzenlemesi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version